Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac vagy törpenyúl?

Tengerimalac vagy törpenyúl?

Figyelt kérdés
Ha írtok választ akkor léci indokoljátok megmiért.Felsős vagyok ezért sok a tanulnivalóm de minden nap átlagosan 19:00/20:00-ra végzek mindennel . Napi egy órát biztos foglalkoznék velük de nyusziból 1, malacból pedig 2 lenne szerintem nekem alkalmasabb lenne a tengerimalac de kérnék véleményeket. + mit esetleg megköszöném hogy ha ajánlanátok tenyésztőket xx állathoz.

2021. ápr. 12. 12:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%

A legtöbb tengerimalac és nyuszi nem igényli az emberi társaságot minden egyes nap, 3 órán keresztül. Viszont a szórakozást és a szabad mozgást igen. Ha van lehetőséged berendezni nekik egy nagyméretű kifutót, vagy akár biztonságossá tenni a szobát, akkor csökkentheted az aktívan velük töltött időt. Nagyon fontos, hogy legalább ketten legyenek. A nyuszi is társas állat. Olyan hely kell, ahová szabadon ki tudnak járni a ketrecből, és akkor sem veszélyes, ha felügyelet nélkül maradnak. A kifutót rendezd be játékokkal, és néha cseréld ki a berendezést, hogy ne unják meg. Így szabadon lehetnek például miközben tanulsz, és ha néha tartasz egy kis pihenőt, tudsz játszani velük, akár 10-15 percet. Több óra egyben fárasztó nekik.

A mindennapi feladatok ellátása kb. napi fél órát vesz igénybe. El kell távolítani a pisis almot, friss vizet és szénát adni, hogy folyamatosan legyen előttük. Napi 1-2 alkalommal kevés tápot, zöldséget adni és feltakarítani a ketrec környékét. A teljes takarítás ennél hosszabb idő, de erre nincs szükség minden nap.

Vedd figyelembe, hogy a tenherimalacok általában 5-6 évig, a nyuszik 7-8 évig élnek, de nem ritka az ennél idősebb. Tehát akkor is naponta foglalkoznod kell velük, ha gimnazista leszel és többet kell tanulnod, új hobbit találsz, vagy inkább bulizni mennél. Ha nem szeretnél ilyen hosszútávú felelősséget vállalni, inkább válaszd a hörcsögöt. Kisebb teret igényel, és akkor ébred amikor te végzel a tanulással. Csak egyedül szabad tartani.

2021. ápr. 13. 06:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne igényelné a nyuszi a társaságot?? Nagyon is igényli! Akkor is, ha nem szereti, hogy simizzék, az ember mellett akar lenni. Amíg a miénk nem volt ivartalanítva, és nem lehetett párja, munkaidőn kívül végig igényelte, hogy mellettem legyen, ha pár percre nem vele foglalkoztam, már kaparta a lábamat, hogy játsszak vele, simogassam! Úgy, hogy van párja, nagy a különbség, de így van egy jó legalább 1 óra egy nap, amikor elvárja, hogy foglalkozzak külön vele, hiába vannak napi 5 órát kint, akkor is szükségük van rá. Szociálisak. Ráadásul a nyulak megfelelő körülmények között 9-12 évig élnek átlagban, nem 7-8 évig.
2021. ápr. 13. 12:55
 13/14 anonim ***** válasza:
82%
11-es, maximálisan egyetértek veled! Megnézném, hogy ki az, aki napi három órán keresztül szórakoztatja a tengerimalacait. Ha ketten vannak nagy helyen, meg kiengedve, teljesen jól elvannak, a takarítás, etetés, tényleg napi max. fél óra, persze valamennyit kell foglalkozni velük, hogy kézhez szokottak legyenek, de azért könyörgöm, nem egy terápiás kutya beidomításáról beszélünk. Az is sokat jelent, ha a gazdi jelen van ugyanabban a helyiségben, hallják a hangját, megszokják a mozgását, napi ritmusát. Nagyon tudnak örülni, amikor hazajössz a suliból, szépen elmotoszkálnak a ketrecben vagy a kifutóban, amíg tanulsz. A nyuszikról nem tudok nyilatkozni, de úgy hallottam, hogy több foglalkozást igényelnek, mint a tengerimalacok.
2021. ápr. 13. 13:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tengerimalacom és törpenyuszim is van szóval saját tapasztalatból írok. A nyuszkómmal legalább napi három-négy órát játszok, és egész nap kint van a szobámban, de még sokszor így is unatkozik. Meg később ki kell vinni a levegőre "legelészni" . Plusz még ott vannak az oltások, körömvágások is. Ami a tengerimalacokat illeti napi legalább egy órát ki kéne engedni őket a szobádba, meg egy negyed órát fésülgetni, simogatni őket. Meg ha egészséges malacokat akarsz három,esetleg négy naponta takarítani kéne őket teljes alomcserével. Az enyémek fél nyolc körül mennek el aludni, azóval az időzítés sem nagyon jó. Én inkább egy hörit ajánlanék, de a döntés a tiéd!😉😉😉
2021. ápr. 20. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!