Milyen fajta rágcsáló van a fotókon? Pocok, vagy cickány?
Ez pocok? Milyen fajta?
Esetleg cickány?
Mutatok fotókat, sajnos a hosszú bajsza nem látszik az öt fotó egyikén sem. De megfigyelésem szerint a házi- és mezei egér bajszánál hosszabb a bajsza.
Relatíve rövid a farka.
Azért tudtam jól megfigyelni, mert az egérrel ellentétben sokkal kevésbé fél az embertől. Csak a hirtelen mozdualtaimra menekül, de másodpercek múltán visszatér, ha magvakat talál elszórva körülötem. Hosszú másodpercekig, lassan mozogva keresgélt és rágicsált az orom előtt.
Elég dundi példány, szép, zsemleszínű. :)
(Tengerimalac és hörcsög nem valószínű, gondolom, de majd a hozzáértők elmondják, mi ez.)
Kvázi természeti környezetben fotóztam, pontosabban amellett egy melléképületben. Mező, domb, erdő, patak is van nagyon közel:
Mint látható, egyébként feltűnően nagy szemei vannak.
(Nem így az egérnek.)
Ez egy mogyorós pele, védett faj.
Nagyon cuki. :)
Ahogy írták, erdei egér.
Dehogy mogyorós pele... A peléknek amúgy szőrös a farka, ha másról nem is, onnan egyértelmű lesz a különbség (mondjuk a feje se egyforma, a fülek formája se, stb., de a farka a legegyértelműbb).
Cickány biztos hogy nem. Az nem rágcsáló, még csak nem is rokona a rágcsálóknak. A denevérek, sünök, és vakondok a cickányok rokonai(rovarevők). A cickányok szemei különösen aprók, erről jól megkülönböztethetők első ránézésre.
A képen rágcsáló van, így a cickány kilőve. Lehet hogy valamilyen pocok, mert rövid, és lekerekített a farka, nem hosszú, és hegyes, mint az egereké. Viszont a színe fura. Talán valamilyen erdei pocok, vagy fenyőpocok faj. Hol fotóztad? (Elég a megye, vagy tájegység, nem kell helységnév)
Észak-Dunántúl. Domb, patak, erdő. Én is még a pocokon filózok... Viszont sokan konszenzusban vannak az erdei egér mellett, és megnéztem a fotóját, az is sanszos lehet.
De ugye részleteibe nem folytam bele ilyesfajta fajmeghatározásba, profik viszont a farok hosszától a szem arányokig mindent össze tudnak rakni.
Tehát mi az eltérés az erdei egér és a pockok között? A pockokat a wiki legalábbis a hörcsögökkel rokonítja. Így a hörcsögökről is kérdezhetném, hogy miben térnek el az említettektől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!