Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit gondoltok a csincsilláról?

Mit gondoltok a csincsilláról?

Figyelt kérdés
mit kell neki enni adni mekkora ketrec kell neki hány naponta kell takarítani a ketrecet?drága?
2010. aug. 16. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem van, 5 :)

Elég drága mulatság....maga az állatka sem olcsó, de a ketrece, kajája, orvosa igen. Na jó, kaját meg lehet oldani okosan, mi pl. tenyésztápot rendelünk nekik egy ismerős sráctól, a ketreceket meg férjem csinálta, de azok hatalmasak, mert nagy a mozgásigényük.

Böngéssz a csincsilla.hu oldalon, onnan MINDENT megtudsz ami érdekel, én is ott kezdtem anno :)

Egyébként tündéri állatkák, de macerásak, az tény, nagy türelem kell hozzájuk.

2010. aug. 16. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Enni a kisállatkereskedésekben találsz neki, amúgy széna gyümölcs meg ilyesmik is mehetnek neki. Ketrec ne legyen kicsi, emelet is jó ha van benne, illetve homokfürdő. A ketrecet szerintem úgy 3 naponta érdemes takarítani. Ha azt kérdezed, az állat maga kb 5 ezer Ft, de társaslény, úgyhogy jobban jársz, ha kettőt is veszel, csak sajnos az felszerelés nélkül kapásból egy tizes.
2010. aug. 16. 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Nagyon édesek, én is szeretnék egyet, de sajnos nincs annyi helyünk... Nekem tengerimalacom van, és hetente takarítom. Gondolom a csincsillát is elég ennyiszer,és kajának meg csincsilla tápot plusz zöldséget/gyümölcsöt. (Vigyázz, mert némelyik mérgező a számára!)

De a fenti oldalon minden fent van...

2010. aug. 16. 15:26
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. aug. 16. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem volt csincsim!:)

Nagyon játékos kisfiúcska volt!:)

Mindig a nyakamba ült meg átugrált.:D

De aztán hoztam mellé egy lány csincsit és belebolondult a csajba de a csaj nem szerette és nagyon megtépte. Amibe belehalt :( Aztán a lányt el is ajándékoztam! Amúgy drága mulatság van nekik kifejezetten csincsilla táp. Elég drága ennek is az ára. Meg a sok forgács. Elég nagy hely kell neki ahol tud ugrálni, ki kell engedni szaladgálni! A lányok makacsok, fiúk nem!:D

2010. aug. 16. 16:47
 6/6 anonim válasza:
A csajok tényleg elég makacsok meg öntörvényűek:DAz én csincsillámmal csak az a baj,hogy nem eszi a csincsillatápot:DEgyáltalán nem is eszik ilyen tápot.Ilyen rágcsálóknak való lógós magokat szoktunk venni,amit beakasztunk a ketrecbe és azzal elvan.Szerintem az jobb is neki,mert nem tudja szétszórni a magvakat.Különben tényleg nem olcsó mulatság,de megéri!
2011. febr. 10. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!