Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Csíkos mókus nagyon igényli a...

Csíkos mókus nagyon igényli a törődést?

Figyelt kérdés
Van egy csíkos mókusom őt én akartam de mára Anyával jön ki a legjobban.Nem nagyon tudjuk(nem is lehet)simogatni nem hagyja magát.Ez nagy baj hogy nem nagyon tudunk foglalkozni vele?Mármint hogy szoktam simogatni ha engedi de inkább a ketrecében játszik.Ez baj?
2010. aug. 13. 20:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Igazából a csíkos mókus nem az a simogatós, tutujgatós fajta, inkább szép dísze a szobának. Először megláttuk a csíkos mókust, reakció: de aranyos! Utána olvastunk és rájöttünk, nem kezesbárány, kissé magának való. Sosem lesz olyan szelíd, mint egy nyuszi vagy degu. Nekünk degunk volt, nagyon aranyosak, kezesek voltak, órákig tűrték a simogatást, a hasunkon pihentek. Egyszer el is aludtam mellette. Arra ébredtem, hogy csiklandozza az orromat. Na egy mókus az ellentéte ennek. Aranyos, de semmiképpen sem kezes. Akkor tűrné a simogatást, hogyha kiskorától te nevelnéd, így nagyon nehéz, könnyen válhat agresszívvé. Kis falatkákkal bírhatod arra, hogy a közeledbe jöjjön, és óvatosan simogasd a hátát, hátha így sikerül megszelidíteni. Sok sikert!
2010. aug. 13. 21:04
 2/2 anonim ***** válasza:
nem simogatás kell nekihanem futtatás a szobában, hogy ugráljon, másszon izgi helyeken.
2010. aug. 14. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!