Hörcsögnek ketrec vagy terrárium?
Van két dzsungáriai törpehörcsögöm, az idősebbik 2 éves elmúlt, a fiatalabbik pedig most 1 éves.
Az idősebbnek ketrece van viszont a fiatalabb jelenleg egy terráriumban él, sok helyen olvastam ezt is, azt is viszont szeretnék kicsit hozzáértőbb véleményt kapni arról hogy megérné - e venni egy ketrecet inkább a terrárium helyett.
Válaszokat előre is köszi mindenkinek :)
Máskor légyszi ne vásárolj állatot kereskedésben :(
Szörnyű ilyeneket olvasni.. Köszönöm a linket, sok új információt tudtam most meg. Sajnos én is azt gondoltam esdig hogy életet mentettem a másik két hörcsögömmel is, viszont jobban belegondolva ez tényleg nem igaz.
Szerencsére az enyéim nem mondhatóak sem túl félénknek sem túl agresszívnak, igaz a fiú hörcsög kicsit harapósabb, nem tudom hogy ez természetszerű - e, a lány hörcsögök közül az idősebb viszont teljesen szelíd, kezes, simán eszik a kezemben is.
A fiatalabbik viszont még csak ma érkezett úgyhogy még eléggé szokatlan neki, ezért nem volt még alkalmam megtudni hogy ő milyen. Remélhetőleg olyan mint “nővére”.
Mindenesetre ezek után inkább keresek majd egy normális tenyésztőt mert embertelen hogy miket tesznek meg a vásárlók háta mögött.
Egyébként érdemes szétnézni a Hörcsögmentés többi posztja között is, sok új, hasznos infót megtudhatsz :) Nem tudom a kereskedésben mennyire értett az eladó a hörihez :/
Plusz ha van kedved csatlakozz a Hörcsög imádok csoportba, ez is tök jó közösség :)
Én már csak azt emelném ki, hogy összesen csak 2 tenyésztő van az országban:
Pezsi - Budapest - szíriai aranyhörcsög
Smallsteps - Tatabánya - dzsungáriai törpehörcsög
Aki más néven fut, és tenyésztőnek mondja magát, az hazudik. Ők sajnos igazából szaporítók, tőlük nem szabad állatot venni. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!