Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Beteg a kispatkányom, vagy...

Beteg a kispatkányom, vagy csak fáradt?

Figyelt kérdés
5napja van nálam, nem tom mennyi idős, de még elég kicsi(de inkább kölyök). És eddig a 4napba mindig mozgot tnappal, főleg késő dutántól, most viszont ma egésznap csak a sarokba fekszik, és alszik..enni felkel, mert amikor oda-odamek észreveszem h kevesebb a kajája. Ma 3x láttam felmászni a ketrec tetejére. Tnap hajnali 3ig takarítottam..ő addig fent volt velem. LEhet h csak azért alszik ma, v beteg? Tnap még smi baja se volt. Légyszi segítsetek, mert nagyon aggodok érte.
2008. nov. 30. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
szerintem csak pihen biztosan elfáradt holnapra rendbejön
2008. nov. 30. 20:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszii a gyors választ:)

Remélem én is h csak az a baj.

2008. nov. 30. 20:56
 3/3 anonim ***** válasza:

a patkányok sűrűbb ciklusban élik a napjaikat, mint mi.

aktívak nappal is, és éjjel is, de leginkább éjszaka 1-3 között van az aktivitás-csúcsuk, de ez kitolódhat egész korahajlanilag is.

a kispatkányok, csak mint a kisgyerek többet pihennek, könnyebben elalszanak.

ha aggaszt az állapota, akkor vedd kézbe, nézd meg hogy reagál, felébred-e, szagolgat-e.

ha a szőre szép fényes, nincs szőrhiány rajta, nem kemény a hasa, nem öklendezik, és eszik rendesen, akkor valszeg csak pihen- azonban a patkányoknál is, mint minden más állatnál előfordulhatnak olyan hirtelen betegségek, és zavarok (az emésztőrendszerben), ami az állat hirtelen elhullását okozzák.

így, ha mindenképp biztos akarsz lenni, vidd orvoshoz.

és lehetőleg etesd sokoldalúan, kapjon mindig friss vizet, és húst/tojást, vagy más fehérjét.

2008. dec. 17. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!