Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ebből a betegségből kigyógyuln...

Ebből a betegségből kigyógyulnak a nyulak?

Figyelt kérdés
a szemük az orruk a fülük sebes és a többi is megbetegszik, valószínű hogy szúnyog csíphette meg és az lenne a kérdésem hogy meg fognak gyógyulni vagy csak elpusztulnak.
2010. aug. 11. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez valószínüleg myxomatózis. Sajnos a nyulak nagy része elpusztul benne, viszont hallottam olyat, hogy meggyógyult 1-2 nyuszi, de ehhoez mindenképpen orvoshoz kell vinni!!!! [link]

A beteg állatokat el kell különíteni, különben végigfertőzik a többit. Az a szomorú, hogy van ellene védőoltás, csak sok gazdi nem oltat... Sajnálom a nyuszikat.

2010. aug. 11. 20:39
 2/7 anonim válasza:
A nyuszikat évente egyszer kellene oltatni a szúnyogok miatt. Sajnos tényleg bele is halhatnak a csípésbe, mert elvérezhetnek a szúnyogcsípés miatt. Nekem is van nyuszim, évente viszem oltatni, egy ún. PESTORIN MORMYX oltást kap. Mindenféleképp vidd le orvoshoz, de szerintem még van rá esély, hogy meggyógyulhatnak.
2010. aug. 11. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:
A myxos nyulak nem elvérezni szoktak, hanem a vírus megtámadja a légzőszerveket és ez okozza a halált. A vérzéses betegség az RHD, ami ellen szintén oltatni kéne. Létezik mindkét betegség ellen védő kombinált vakcina, amit az előző válaszadó is írt, de külön-külön is lehet oltatni.
2010. aug. 12. 16:51
 4/7 A kérdező kommentje:
és ha már megbetegedtek akkor mit lehet velük tenni, van valami készítmény vagy csak valami fertőtlenítő? Ha a nyulak meggyógyulnak akkor később lehet őket tenyészteni vagy lesz valami bajuk a kisnyulaknak? És később a betegség fogyaszthatók vagy káros az egészségre?
2010. aug. 12. 19:29
 5/7 anonim válasza:
Ha már besebesedett valószínű megmaradnak!Az enyémek már régóta olyanok és nem döglött meg egy se én beoltottam őket de attól ugyanolyanok!
2010. aug. 14. 11:45
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem van 15 nyuszim, és mind elkapta a mixomatozist. nem adtam nekik semmit ugyanugy ettek csak éppen nem ugy néztek ki, mint általában.megmaradt az összes szerencsére és kigyogyultak belőle:))) nem is látszik rajtuk semmi. én tavaly beoltattam őket ami elég drága, de attol ugyanugy megbetegedtek...
2010. aug. 15. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát ha már volt példa ghogy igen,akk lehetséges,de minden évben tavasszal be kell oltani őket! ;)
2010. aug. 16. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!