Mikor tépik meg magukat az anya nyuszik?
Van amikor kicsit hamarabb tépik meg magukat, van amikor csak közvetlen fialás előtt, sőt olyan is előfordul, főleg első fialásnál, hogy egyáltalán nem szednek szőrt (ez a te esetedben nem releváns).
Emlékszem, hogy gyerekkoromban (pár évtizede), volt olyan nyulunk, aki egy héttel a fialás előtt megtépte magát, és volt amelyik csak a fialás napján, de mind szépen felnevelte a kölykeit.
Mikor volt a bakkal, kb. mennyi ideje vemhes?
Van még egy kérdésem, ami nem a kérdésedhez tartozik. Én is tanultam, felnőttem, és rájöttem hogy miért nem jó buli ismeretlen genetikai hátterű nyulakat szaporítani.
A nyulakat vágásra tartod, vagy elakarod adni a kölyköket házi kedvencnek?
Nálunk a legutolsó "rendnél" hétfőn már kész volt a fészek teljesen, de csak csütörtökön lettek meg biztosan a kisnyuszik.
(Nem házikedvenc fajta, az anyára szoktuk hagyni a dolgokat. 2 hetes koruk előtt nagyon nem is nézzük meg a kicsiket.)
De azt is megemlítenem, hogy olyan is volt, hogy a nyúl csinált fészket szőrrel s mindennel, de vemhes nem volt. (A bak még nem volt ivarérett a pároztatáskor.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!