Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Aranyhörcsög tartók! Mennyibe...

Aranyhörcsög tartók! Mennyibe van tartani?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy aranyhörit. Egy barátnőmnek van es imádni való. Műanyag tartó dobozban tartja, 60x40 centis. De én vennék neki ketrecet, 16liter forgács meddig elég neki? 2 takarítás kb? És havi mennyi kaját eszik? Kinézem egy jo minőségűt 800grammos,ez meddig elég?

Az a baj, hogy van egy cicám akit szintén csak én tartok el, és próbálom eldönteni, hogy egy höri bele férne e.

2020. okt. 31. 12:20
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, a hörcsög tartása nem kerül sokba. A forgácsot se kell mindennap cserélni. A 800 grammos sokáig elég neki. Mi 500 grammos kaját szoktunk venni 2-nek, persze mellette esznek mást is.
2020. okt. 31. 12:32
 2/43 anonim ***** válasza:
0%

Nekem 10 éve volt 3 hörcsögöm, 1000 Ft/hó volt.

A forgácstól tüsszögtek, macskaalmot és szénát tettem le nekik.

A játékok, vár kerülhet sokba, határ a csillagos ég.

Az egyiket orvoshoz is kellett vinni, az is lehet drága.

2020. okt. 31. 13:04
 3/43 A kérdező kommentje:
Csak azért így kérdeztem, mert 16liter forgács nálunk 220 ft a 800gramm kaja meg 1000. Szerintem ha ezek legalább 3 hetig kibirjak akkor el tudom tartani Őt meg a cicamat is :) amúgy nem vagyok ilyen csóró de ha megveszem a ketrecet kicsit sporolnom kell
2020. okt. 31. 15:07
 4/43 anonim ***** válasza:
100%

A tartás díj havi 1000 forint.

Viszont a kezdő felszerelés 30-50.000 forint.

Kérlek nézz utána a horcsoginfo.hu oldalon. Ez az egyetlen hiteles magyar oldal ami a hori tartasrol szol.

2020. okt. 31. 16:15
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

3: Vegyél mástól, sokszor ajándékba adják az állatkával a felszerelést is.

Van rágcsáló menhely is, onnan is kaphatsz hörit.

2020. okt. 31. 16:57
 6/43 A kérdező kommentje:
Talaltam igy utolsó de a ketrec 40x30cm, az elég?
2020. okt. 31. 17:30
 7/43 anonim ***** válasza:
67%

Én terráriumba tettem, mert a műanyagot megeheti, kirághatja, a fém rácsot pengetheti, ami zavarni fog téged, éjjel van fenn.

Hozd el a ketrecet, ha adják vele, de ha földszintes, lehet, hogy túl kicsi.

2020. okt. 31. 17:41
 8/43 A kérdező kommentje:
Amit talaltam sajnos mar nem elerheto. :/ aki tud használtan felszereléseket bátran linkelje! :) a hörit inkább tényesztőnél venném
2020. okt. 31. 22:00
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

A kezdő cucc húzós lesz.

Nehogy muanyag dobozba tedd!

Hely nagy kell neki.

Horcsog kerék mérete sem mindegy.

Ajanlottak fentebb oldalt ,nézd àt.

A felelős állattartàs nem egy kis ketrec vagy doboz meg valamilyen kaja neki.

Ennél sokkal tőbb.

2020. nov. 1. 01:48
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen szíriai aranyhörcsög tenyésztő van az országban: Budapesten a Pezsi. Mindenki más szaporító. Vagy tőle vegyél, vagy fogadj örökbe a Hörcsögmentéstől. A távolság nem akadály, bármelyik nagyobb településre megoldják a szállítást.

Az ismerősöd hörcsögének lakhelye baromi pici. Aranynak legalább 4.000 cm2 alapterületű hely kell. Ez lehet pl 100*40 vagy 80*50 cm alapterületű. Az én aranyomnak 126*61 cm-es akváriuma van. Ingyen fogtam ki. Nézz szét rosszfogáson, néha lehet találni szuper cuccokat olcsón/ingyen.

És ahogy más is írta, alaposan tanulmányozd át a horcsoginfo.hu oldalt. Az az egyetlen hiteles forrás. Illetve lépj be a kb 3.000 fős Hörcsög imádók csoportba FB-on. Ott is sok segítséget fogsz kapni.

A kezdő cuccok húzósak. Ideteszem egy korábbi kilistázásomat. Hasonló cuccokat érdemes beszerezni. Forgácsból legalább 10-15 cm vastagon kell tenni a helyre, hiszen vádolom élő, föld alatti járatokban mászkáló állatról van szó. Ha a forgácsot szénával vagy papíralommal kevered, jobban megtartja az ásott alagutakat. A megfelelő eleség kiválasztása nem egyszerű. Erről is van sok hasznos infó a korábban említett infos oldalon. De a legjobb minőségű magkeveréket az országban a glirex.hu oldalról tudod megvenni. Teljes értékű eleség néven keress rá az oldalon, akkor kiadja. Százszor jobb, mint a boltiak, mert nem a haszonszerzés a cél vele, hanem hogy minél több hörcsöghöz eljusson. Napi 1 evőkanálnyi kell belőle.

Hidak:

[link]

[link]

[link]

[link]

Házikók:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Kerekek:

[link]

[link]

2020. nov. 1. 07:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!