Aranyhörcsög tartók! Mennyibe van tartani?
Szeretnék egy aranyhörit. Egy barátnőmnek van es imádni való. Műanyag tartó dobozban tartja, 60x40 centis. De én vennék neki ketrecet, 16liter forgács meddig elég neki? 2 takarítás kb? És havi mennyi kaját eszik? Kinézem egy jo minőségűt 800grammos,ez meddig elég?
Az a baj, hogy van egy cicám akit szintén csak én tartok el, és próbálom eldönteni, hogy egy höri bele férne e.
Nekem 10 éve volt 3 hörcsögöm, 1000 Ft/hó volt.
A forgácstól tüsszögtek, macskaalmot és szénát tettem le nekik.
A játékok, vár kerülhet sokba, határ a csillagos ég.
Az egyiket orvoshoz is kellett vinni, az is lehet drága.
A tartás díj havi 1000 forint.
Viszont a kezdő felszerelés 30-50.000 forint.
Kérlek nézz utána a horcsoginfo.hu oldalon. Ez az egyetlen hiteles magyar oldal ami a hori tartasrol szol.
3: Vegyél mástól, sokszor ajándékba adják az állatkával a felszerelést is.
Van rágcsáló menhely is, onnan is kaphatsz hörit.
Én terráriumba tettem, mert a műanyagot megeheti, kirághatja, a fém rácsot pengetheti, ami zavarni fog téged, éjjel van fenn.
Hozd el a ketrecet, ha adják vele, de ha földszintes, lehet, hogy túl kicsi.
A kezdő cucc húzós lesz.
Nehogy muanyag dobozba tedd!
Hely nagy kell neki.
Horcsog kerék mérete sem mindegy.
Ajanlottak fentebb oldalt ,nézd àt.
A felelős állattartàs nem egy kis ketrec vagy doboz meg valamilyen kaja neki.
Ennél sokkal tőbb.
Egyetlen szíriai aranyhörcsög tenyésztő van az országban: Budapesten a Pezsi. Mindenki más szaporító. Vagy tőle vegyél, vagy fogadj örökbe a Hörcsögmentéstől. A távolság nem akadály, bármelyik nagyobb településre megoldják a szállítást.
Az ismerősöd hörcsögének lakhelye baromi pici. Aranynak legalább 4.000 cm2 alapterületű hely kell. Ez lehet pl 100*40 vagy 80*50 cm alapterületű. Az én aranyomnak 126*61 cm-es akváriuma van. Ingyen fogtam ki. Nézz szét rosszfogáson, néha lehet találni szuper cuccokat olcsón/ingyen.
És ahogy más is írta, alaposan tanulmányozd át a horcsoginfo.hu oldalt. Az az egyetlen hiteles forrás. Illetve lépj be a kb 3.000 fős Hörcsög imádók csoportba FB-on. Ott is sok segítséget fogsz kapni.
A kezdő cuccok húzósak. Ideteszem egy korábbi kilistázásomat. Hasonló cuccokat érdemes beszerezni. Forgácsból legalább 10-15 cm vastagon kell tenni a helyre, hiszen vádolom élő, föld alatti járatokban mászkáló állatról van szó. Ha a forgácsot szénával vagy papíralommal kevered, jobban megtartja az ásott alagutakat. A megfelelő eleség kiválasztása nem egyszerű. Erről is van sok hasznos infó a korábban említett infos oldalon. De a legjobb minőségű magkeveréket az országban a glirex.hu oldalról tudod megvenni. Teljes értékű eleség néven keress rá az oldalon, akkor kiadja. Százszor jobb, mint a boltiak, mert nem a haszonszerzés a cél vele, hanem hogy minél több hörcsöghöz eljusson. Napi 1 evőkanálnyi kell belőle.
Hidak:
Házikók:
Kerekek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!