Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengeri malac!! Extra nagy...

Tengeri malac!! Extra nagy hassal??

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 hós tengeri malackám van. Nagyon nagy hasa van, eddig azt hittem, h mivel kicsi hasra "hízik" főleg de egyre nagyobb neki. Félő, hogy vemhes mivel 4 hetes korukban ivarérettek lesznek ha jól tudom. Nagyon nagy mar neki, 42 napja van nálam. Utána olvastam, es nagyon veszelyes ilyen pici malacnak a szülés, lehet bele is halhat O is meg a picik is. Mindenképp nezessem meg orvossal?
2020. okt. 10. 20:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%
nem vetted még észre, hogy próbál "fészket" rakni? (készül az ellésre?) ha nagyon-nagyon óvatosan megfogod a hasát - de ne nyomogatva!! -, akkor érzel valamiféle mozgást?
2020. okt. 10. 21:40
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem fáj az ultrahang neki, olyan, mint az embereknél, teljesen fájdalmatlan. Viszont azon nyomban vidd el, minél hamarabb megállapítják a nagy has okát, annál nyugodtabb lesz a dolog, valószínűleg vemhes :) Hát hogy hagyni fogja - e, az nehéz kérdés. Az állatorvos szakavatottan végzi, és tudni fogja a trükköket is az asszisztensével egyetemben. De nem szoktak nyivákolni, ügyes kis állatok. Rövid ideig tart, persze attól függően mit talál (és mondjuk hányat:) Pár perctől kezdve eltarthat 10-15 percig, de semmi kellemetlen nem lesz a malackára nézve. Béleld ki a kis hordozóját jó meleg plédszerűséggel, puha törülközővel mondjuk. És azért írd majd meg, mi lett az eredmény ;) Én úgy gondolom két egynemű malacka nyugodtan maradhat a vemhesség alatt is együtt, de ezt a kérdést tedd fel az állatorvosnak is, ő tud majd minden jó tanáccsal ellátni.
2020. okt. 10. 21:42
 13/23 A kérdező kommentje:
Anyukam azt mondta, h vagy vigyük vissza a malacot vagy altassák el, mert ha belehal a szülésbe akkor még szenved is
2020. okt. 11. 15:08
 14/23 A kérdező kommentje:
Nagyon félek, nem akarom egyiket se
2020. okt. 11. 15:14
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el állatorvoshoz esetleg mikor elleni készül hívd ki az állatorvost ha ennyi aggódsz, ennyiért nem fogják elaltatni.
2020. okt. 11. 16:00
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, elég sok tengerimalac megellett már magától is, ne paráztasd magadat feleslegesen.
2020. okt. 11. 16:16
 17/23 anonim ***** válasza:
Egzotikus állatorvoshoz vigyétek mindenképp. Nagy valószínűséggel vemhes. Nem kell túl aggódni. Elaltatni meg egyenesen felesleges. Ha voltatok állatorvosnál kérlek írd meg nekem mit mondott. Amiben tudok segítek. :)
2020. okt. 12. 14:43
 18/23 A kérdező kommentje:
3-4 kicsike van :)
2020. okt. 12. 20:01
 19/23 anonim ***** válasza:
Az orvos állapította meg, vagy már meg is születtek? :)
2020. okt. 12. 20:35
 20/23 A kérdező kommentje:
Orvosnál voltunk, tényleg babás, semmi baja kapott vitamint és valószínűleg egy héten belül szül
2020. okt. 12. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!