Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen hörcsög lenne az...

Milyen hörcsög lenne az ideális számomra?

Figyelt kérdés
Már gondolkodom egy ideje hogy szeretnék egy rágcsálót és anyukám csak a hörit engedi, nézegettem cikkeket meg mindent különb fajtákról és nekem nagyon tetszik a dzsungáriai hörcsög de azt olvastam nagyon harapósak. Olyat szeretnék amelyiket lehet simizni nem harap és kíváncsi. Ti mit ajánlanátok?

2020. szept. 20. 08:17
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
51%
Vegyél csincsillát vagy tengeri malacot, ha mindenkép höri abból arany.
2020. szept. 20. 08:21
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor kell keveset kézbevenni, nekem ez volt a tapasztalatom a dzungikkal. Nem lettek harapósak, semmi ilyesmi, sőt, volt aki kérte hogy vegyem ki, mászott fel mindig a karomon.
2020. szept. 20. 08:38
 3/35 A kérdező kommentje:
Értem! Kizárólag höri lehet. Csak ezt az egyet engedik. A roborovszkival mivan? Arról mit gondoltok? Azt még megkérdezhetem hogy melyik nem a szelídebb és hogy hányan kell őket tartani? 3an,többen, égyedül?
2020. szept. 20. 08:51
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp egyedül.

Olvasd el a hörcsöginfó.hu weboldalt és onnan tudsz tájékozódni mi kell majd egy hörinek. Ez a jelenlegi leghitelesebb weboldal.

Amit kereskedésekben majd mondanak neked azt engedd el a füled mellett és a weboldal szerint cselekedj, hogy boldog hörid legyen.

Sokat számít a szelídségnél a ketrec/terra milyensége és csak ezután jön, hogy milyen a höri személyisége.

Illetve fogadj örökbe. A mentés az ország bármely pontjára tud neked hörit küldeni és ott nem kapsz zsákba macskát szóval már tudják, hogy harapós vagy szeretgethető.

2020. szept. 20. 09:04
 5/35 anonim ***** válasza:
29%

Nekem dzsungáriai törpehörim volt.

Én nem ajánlom!

Próbáltam megszelidíteni de nagyon nehéz és így tényleg harapós.

A roborobszkit én azért nem ajánlom mert nagyon pici, rácsok között kibújhat, ha kiszökik lehetetlen elkapni.

Én mindenféleképpen az aranyhörcsögöt ajánlom.

Könnyen szelídül, és nem harapós fajta. Nem annyira picike így könnyen megtudod fogni.

Szerintem ez a neked való.

2020. szept. 20. 09:22
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

A Robit felejtsd el, azt csak a legprofibbak tudják "megsimizni", iszonyú gyorsak!

A dzsungit egyedül lehet tartani. Hobbitenyésztőtől vegyél, bár manapság nehéz közülük is megbízhatót találni:S

Nekem sok dzsungim volt már (most is van 3 - természetesen külön), soha, egyik sem volt harapós! Igazi "simigombócok":D

HA mégis olyan kerül hozzád, ami nem kezes, akkor türelem, türelem, türelem! (És akkor írj nyugodtan, adok pár "szelidítős" tippet.) - Egy olyan höribe én is belefutottam, amit kb. 3 hónapba telt megszelidíteni, de az átlag kb. 1 hét volt.

Azt ne felejtsd el, hogy hiába kicsi az állat, neki is NAGY helyre van szüksége! Min. 80*40 cm-ben gondolkodj!

2020. szept. 20. 09:27
 7/35 anonim ***** válasza:
74%
#6 Keményen 1 Dzsungi tenyésztő van Magyarországon aki igazi dzsungit tenyészt és nem valami hibrideket.
2020. szept. 20. 09:29
 8/35 anonim ***** válasza:
0%
6-7-nek: ezért írtam, hogy "hobbitenyésztő"; az állatkereskedésnél az is jobb:S
2020. szept. 20. 09:41
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

#8 nem jobb. A hobbi tenyésztőnek is a hörijei a kereskedésből kerültek ki és sokan oda is adják le. Hibrideket tenyésztenek, aminek nem sok köze van egy igazi dzsungihoz és az ilyenek a helyes tartásról se tudnak semmit.

Sokan simán pároztatják a rokonokat is.

Szóval vagy mentés vagy az az 1 tenyésztő. Ennyi a megbízható helyek száma.

2020. szept. 20. 09:45
 10/35 anonim ***** válasza:
24%
9-nek: Elárulnád, a mentés miben jobb? (Én olvastam a mentés szabályzatát, és olyan feltételek mellett, kösz, de nem; nem mintha a mentett példányok pl. kezesek vagy fajtatiszták volnának; mondjuk engem ez a része nem zavarna) Az, hogy a hobbitenyésztők a kereskedésből vásárolnak tenyészállatot, ebben a formában egyszerűen nem igaz. Aki ezt csinálja, az nem hobbitenyésző, hanem szaporító. "Rendes hobbitenyésző" azért van 2-3 az országban; nehéz dolog ez, mert régebben voltak komolyabb tenyésztők, de ma már tényleg nem lehet itthon valóban jó tenyészállathoz jutni, külföldről beszerezni meg elég macerás és drága is.
2020. szept. 20. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!