Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi-szunyi baj (? )

Nyuszi-szunyi baj (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

A nyuszimat megcsípte a szúnyog!Bedagadt a szeme! de ma kinyitotta a szemét és váladékos lett. Szerintetek ez javulás?

2010. aug. 1. 18:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
azért kéne megmutatni dokinak,hogy van e mixo-ja a nyuszinak,kérdező!ha még nem voltatok akkor holnap elmehetnél vele igazán!!
2010. aug. 3. 19:49
 22/33 anonim ***** válasza:

Huha, én nem értek ehez, de az osztálytársam nyusziját azért altatták el, mert megcsipte a szúnyog.Ennyit tudok az egészből.

Az én nyuszijaim is kaptak oltást szúnyogcsipés ellne, minden nyár elején, és végén vidd el őket, és oltasd be.

2010. aug. 3. 19:49
 23/33 anonim ***** válasza:
50%

elég sok választ írtam ide, azthiszem elég meggyőző is voltam. Kérdező: voltál-a-nyúllal-orvosnál????

Tudod hogy myxo? vagy csak ennyit olvastál a nyuszikról hogy az lehet. Lehet más betegség is. Egyébként hamar kiderül mert a myxo elég gyors lefolyású csak szegény kisnyuszi látja kárát a felelőtlenségednek.

Nem akarok tapló lenni, az arányomat meg lesz*rom szóval: Minek teszel fel kérdést ha nem fogadod meg a tanácsokat???

konkrét kérdésedre a válasz : honnan tudjuk?! a myxonak lehet ez a tünete, meg még hatszáz másik betegségé. NEm feltétlen javulás hogy kinyitotta a szemét. A végső stádiumos rákosnak is vannak hullámvölgyei, ugyhogy ha még nem tetted, menj az orvoshoz. Egyébként légy hála az úristennek, mert nem valószínű hogy myxo-s a nyuszid, ha mégis akkor lehet reggelre kellemetlen meglepetésben lesz részed.

Légy oly kedvves válaszolj a következő kérdésekre:

Voltál orvosnál? ő mondta h myxo? gondolom nem. akkor tovább: A nyuszinak az orra is váladékozik? mindkét szeme? milyen színű váladék? Állaga? A fülén vannak göbök? eszik? iszik?

sejtem nem fogsz válaszolni ezért írom a választ is. a Myxo a szúnyogcsípéstől terjed, ált. először az orra váladékozik, a szeme feldagad és zöldes sárgás váladék képződik. Érdekes, prüszkölő hangokat ad ki a nyuszi, és a fülén göbök képződnek, esetenként azok is váladékoznak. Megfelelő kezeléssel gyógyítható, de nem otthon nézegetéssel. Egyébként pár nap a lefolyása a tünetek jelentkezése után, de úgylátom nem töröd magad túlzottan.

Egyéb betegség is lehet, de újra leírom ezen az oldalon: nem vagyunk orvosok, és még egy orvos sem tudja ennyiből innen megmondani hogy mi baja a kisnyuszinak, és hogy javul-e.

2010. aug. 3. 22:09
 24/33 anonim ***** válasza:
Már nagyon sokan kérdeztük hogy elvitte-e a nyuszit az orvoshoz a kérdező, de mivel mégcsak nem is hajlandó reagálni ebben az ügyben ezért biztosan esze ágában sincs. Nagyon sajnálom hogy ezt kell mondanom de felelőtlen, hanyag állattartó vagy, az egyértelmű tanácsok ellenére sem voltál képes felpakolni és elvinni a nyuladat az állatorvoshoz. Pedig ez volna a minimum amit megtehetnél ha már nem oltattad be (ami egyébként magától értetődőnek kéne lennie) Kíváncsi lennék ha te lennél ilyen súlyos beteg amibe bele is halhatsz, te is otthon ülnél-e és várnád a csodát vagy elmennél orvoshoz. Az állatok nem tudnak magukról gondoskodni, ez teljes mértékben a te felelősséged.
2010. aug. 4. 13:33
 25/33 anonim válasza:

Nem akarlak megijeszteni de az énnyuszimebbe halt bele pedig nagyonszerettem

De ami a legfontosabb kérdezd meg az állatorvost

2010. aug. 4. 18:58
 26/33 anonim ***** válasza:

"De ami a legfontosabb kérdezd meg az állatorvost"

Már ezt mondjuk neki "1 éve"...

2010. aug. 4. 19:00
 27/33 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nem figyelek a válaszra csak olvasok mert nincs időm írni. Egyfolytában a nyuszival foglalkozom egyébként! Ha a szemét ki bírja nyitni az javulás?
2010. aug. 4. 19:08
 28/33 A kérdező kommentje:
IGEN VOLTUNK VELE ORVOSNÁL ÉS MYXO JA VAN!
2010. aug. 4. 19:10
 29/33 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés rá az esély, hogy túléli. Tapasztalatból tudom. Évekkel ezelőtt, mikor felénk először feltünt a betegség a nyusziaim 90%-a elpusztult. A fennmaradó 10%-ból egy nyuszi volt olyan aki megkapta és kigyógyult belőle, de nem volt erősen beteg, "csak" egy dudor volt az orrán. Ezek a nyuszik főleg kicsik voltak. 4-5 éves nyulaim vesztettem akkor el. :(

Tavaly kicsit csúszott az oltás beadása, így két nyuszim ismét megkapta a mixot. Szerencsélyük volt, mert 1 héttel az oltás beadása után jelentek meg a tüneteik, és bár durva lefolyású volt a betegség, de túlélték. Bár a dudorok helye még mindig látszik a fülükön, de a lényeg, hogy még mindig élnek. :)

2010. aug. 5. 10:01
 30/33 anonim ***** válasza:

A kérdés elég régóta fel volt téve, és már írtál azóta kérdező, azért akadtunk ki. Ha voltatok orvosnál akkor ok. én már válaszoltam a tényleges kérdésre is: az hogy ki tudja nyitni a szemét, az lehet hogy javulásra utal. de nem biztos. egy jóféle influenzában is több tünet van és váltakozik az erősségük.

Jobbulást a nyuszinak!

2010. aug. 5. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!