Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi-szunyi baj (? )

Nyuszi-szunyi baj (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

A nyuszimat megcsípte a szúnyog!Bedagadt a szeme! de ma kinyitotta a szemét és váladékos lett. Szerintetek ez javulás?

2010. aug. 1. 18:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem konkrétan a szúnyogcsípés a veszélyes a nyuszikra, hanem a szúnyogok csípése által terjesztett himlővírusos betegség, a myxomatosis. Ez sajnos egy halálos nyuszi betegség, és ha vadvírussal fertőződik a nyúl, akkor az esetek 95%-ban elhullással végződik, mivel nincs ellene orvosság. Kötőhártya gyulladással, felső légúti betegséggel, lázzal és göbök képződésével jár a betegség. Jó volna mihamarabb megmutatni állatorvosnak a nyuszikat, hogy valóban a myxomatosissal állunk-e szemben, vagy csak egy kis szúnyogcsípés. Ha utóbbiról van szó, akkor még gyorsan le lehet vakcinázni őket, de ha az előbbiről akkor nem sok mindent lehet tenni."

Ezt most belinkeltem Neked,de sztem a Te nyuszidra is érvényes, szóval mihamarabb orvos!!

2010. aug. 1. 18:33
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
milyen színü a váladék? és milyen az állaga?sztem főzz kamillateát, de fontos h ne filtereset!menny ki az udvarra szedd le a virágát és zzzuuttyy főzd ki ne túl sokat.ne használj kétszer 1 főzetet!
2010. aug. 1. 18:35
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal orvos, és reménykedj.

Leírtak alapján myxo, ne várj reggelig mert nem túl hosszú lefolyású betegség! babaolajjal kenegetheted a szunyogcsípését, de tényleg azonnal induljatok állatkórházba, különben lehet hogy már késő lesz.

2010. aug. 1. 18:35
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
vagy próbálj elmenni orvoskoz
2010. aug. 1. 18:36
 5/33 Allison ***** válasza:
Hát én nem sok jót tudok mondani... Nálunk is volt ilyen és sajnos majdnem minden nyúl belehalt. Ha már megcsípte akkor nem ér az oltás semmit. Azóta mindig oltjuk őket előre.
2010. aug. 1. 18:38
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Házi praktikák helyett állatorvos, de azonnal. És reménykedj, hogy nem lesz nagyobb baja.
2010. aug. 1. 18:43
 7/33 Doruss ***** válasza:
100%
Mindenképpen mutasd meg állatorvosnak. Addig beborogathatod a szemét kamillateával, de mielőbb vidd el!
2010. aug. 1. 18:43
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

18:35-ös vagyok

mindneképpen olyan orvost keress, amelyik nyuszikra specializálódott. nyuszis oldalakon vannak felsorolva, keresd meg a hozzád legközelebbit, és hívd azonnal. Esetleg még állatkórház esélyes, de tényleg ne várakozz, ritkán tudják meggyúgyítani és csak akkor van esélyed ha hamar látja az orvos.

2010. aug. 1. 18:46
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Igeen,sipirc az orvoshoz vele!!!Majd ird meg mi volt...
2010. aug. 1. 18:48
 10/33 anonim ***** válasza:
Valószínüleg myxomatózis [link] , ez szinte gyógyíthatatlan. Azonnal indulj vele állatorvoshoz. Azért szomorú, hogy ilyen betegséget kapott a nyuszid, mert van ellene védőoltás,amivel meg lehet előzni, a nyuszikat minden évben oltatni szokták ellene.:(
2010. aug. 1. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!