Szerintetek a kutyám bántana egy cuki kis sünit???
9. Az enyém csak keverék, és még így is nagy vadász. Olyan kotorékokat kapar, hogy csak lesek. Idegennek sötétben olyan az udvar és a kert, mint egy aknamező 😁 van amelyiket be se temetjük, sajnálnánk. Olyan ügyesen megcsinálja, hogy ki és bejárata van, lényegében egy komplett kutyabarlang.
A másik fajta benne valószínűleg husky vagy kuvasz. :D
Ezt valóban neked kéne tudnod, itt nem ismeri senki a te kutyádat.
Az enyém sajnos bántaná, már többször is talált sünit a kertbe szerencsére ott voltam én is és elvittem biztonságba, egyszer volt olyan is, hogy nem voltam elég gyors és a kutya hirtelen felkapta és bevitte a házába a sünt és elkezdte rágni a tüskés részét, szerencsére nem lett baja és elengedtem.
Puli és német vizsla keverék kutyáink vannak, sokszor az éjszaka közepén ébredtem a vad ugatásukra, ahogy megtámadták az udvarra tévedt sünit (vagy siklót, vagy szomszéd macskát). Kb. 2 év alatt tudtam leszoktatni őket annyira a sünik támadásáról, hogy ha rájuk szólok, akkor otthagyják, már nem kell biztonságba helyeznem a sünit, kikerülik.
Ami módszer hatott: vizet zúdítottam a nyakukba, amikor támadták a sünit vagy a siklót, akkor elszaladtak. Egyébként olyan bolond módon ugatták és harapták, hogy hiába kiabáltam rájuk, meg se hallották, szinte transzba estek. A hideg víz viszont hatásos, elég most már felemelnem a kis zöld locsolókannát, messziről megmutatom nekik és húznak a helyükre.
Az egyik még szokott kötözködni a sünivel, de ha rászólok, bűnbánóan rám néz és látszik, hogy emlékszik rá, hogy nem szabad bántani és odébb kullog.
Csak hát bennük van az ösztön. Másik kutyát, macskát, postást, biciklist, embert, kisgyereket, mindenkit ugatnak. Igazi házőrzők. Az éles hangokra, gyerekhangokra különösen allergiásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!