Igaz, hogy a vadászgörények büdösek?
Sok helyről hallottam, hogy büdösek, ez tényleg így van?
És ha igen akkor mennyire?
Volt 2 görényem és a haverjaimnak is. A hímek ivartalanítás ide vagy oda, alapjáraton büdösek valamennyire, főképpen az ivarosok. A nőstények viszont nem azok. De ez relatív, hogy kinek mi a büdös, pl. Én a kutya szagot nem bírom elviselni, legyen az egy csivava vagy egy labrador a házban.
A másik faktor a tartása. Én nem tudtam megoldani, hogy a görcik egész nap szabadon lehessenek, így a 3 szintes ketrecükben voltak. A szőrük átvették az alomszagot. Egyik ismerősöm albínó (nőstény) görénye szabadon volt a házban, és csak piszkítani ment vissza a ketrecébe. Neki nem volt szaga.
A harmadik dolog, a bűz mirigy. Ha megijednek, vagy veszélyben érzik magukat, akkor elengedik. Ilyen sárgás-zöldes színe van, na az írtó büdös, nem is tudom mihez hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!