A vadászgörények nagyon büdösek?
A görénynek görény szaga van, valaki ezt meg sem érzi (v legalábbis nem találja kellemetlennek), van aki szerint meg elviselhetetlen.
Van görényem és kutyám, volt macskánk is, hármuk közül azért tényleg a görinek van a leginkább érezhető illata (egyes családtagjaim szerint büdös, szerintem édeskés göriszagú - de szerintük az én szaglóreceptorjaim már sérültek :D) <- szóval az emberfüggő is, ki mennyire találja büdinek. Én a saját görimet nem érzem büdösnek, de volt h másét igen.
Takarítással, helyes táplálással minimalizálható a szaga. És nem, NEM kell kinyomkodni a bűzmirigyét (se kivágni) és nem kell fűrdetni sem (a gyakori fürösztés csak erősíti a szagát!)
De azt hozzá kell tenni, hogy egy ivarzó hím, na az aztán büdös tud lenni. Amikor még ivaros volt a hímem háromszor is kezet kellett mosni ha megsimiztem, hogy ne érezzem a szagát a kezemen, az állandó ruhacserélgetésről nem is szólva.
Nekünk ivartalanított fiú és lány görink is volt, és bár nekem nem túl jó az orrom, de egyikkel sem volt szag problémánk.
De olyan vadászgörény tápot már találtunk, ami büdös volt :)
Fürdetni tényleg nem szabad gyakran, mi évente egyszer szoktuk nekik való samponnal, illetve vész esetén szimpla langyos vízzel (ha valami vegyszeressel sikerül találkoznia). A macskánál is többet takarítják magukat, folyton rendezgetik a szőrszálaikat, hogy szépen álljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!