Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kollégiumban lehet, állatot...

Kollégiumban lehet, állatot tartani?

Figyelt kérdés
Nemsokára megyek kolégiumba (biszki) és szeretnék magammal vinni 2 kicsi patkányt. Lehet koleszba vinni? Az a bajom, hogy nagyon szeretném, viszont online vagy telefonon nem akarok rákérdezni, mert így mondhatnak akármit, de lehet, hogy a kolesz titkárját (vagy nem tom hogy mondják) lehet, hogy személyesen meg bírnám győzni, ha azt mondják, hogy "nem" lehet. De gondolkodtam azon is, ha nem engedik akkor csak becsempészem😅 Szerintetek?

2020. máj. 24. 23:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%

"mi van?! Milyen részeg lakók?"

A többi koliban lakó emberre gondol, és igen szokj hozzá hogy sokszor lesznek takony részegek,és ha nem akarod hogy szekáljanak/csicskáztassanak jobban jársz ha már most elkezdesz alkoholizálni hogy bírd a piát, láttam már ezt-azt mondjuk úgy a koli kihozza az állatot az emberekből, a lehető legrosszabb értelemben. Kaját/innivalót őrizetlenül sehol sehogy se hagyj,legjobb esetben csak beleköpnek, legrosszabban a hashajtótól kezdve akármit tehetnek bele, volt akit ezért rúgtak ki...

És igen,biztos vagyok benne hogy van nem 1-2 amelyik megkínozná/megölné a patkányaidat, ha van rá engedélyed ha nincs, de ha mégsem,valószínűleg 2. 3.-hétre lemérgeznék őket, pont ezért tiltott kisállatot tartani koleszban.

Én a ha most a helyedben lennék biztos nem mennék koliba...

2020. máj. 25. 00:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de nem is a legalkalmasabb hely a kollégium számukra.
2020. máj. 25. 00:59
 13/23 anonim ***** válasza:
95%

Hát 11-es, azért hülyeségeket ne beszélj már. Nem kell egy kolit a pokol legmélyebb bugyrának beállítani.

Igen, lesznek bulik. Lesznek néhanapján részegek is. Attól még a kérdezőnek nem kell elkezdeni alkoholizálni, hogy he tudjon illeszkedni... Ilyen hülye tanácsot...

2020. máj. 25. 01:12
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
11-es, ha elolvastad volna a teljes kérdést, tudnád, hogy középiskolai kollégiumról van szó, nem egyetemiről. A középiskolai kollégiumokban fiatalkorúak laknak, vagyis tanárok vagy nevelők felügyelik őket, és szigorú házirend van, nem csak úgy önállóan élnek ott. Nem lesz semmiféle vad ivós bulizás.
2020. máj. 25. 02:12
 15/23 anonim ***** válasza:
30%
Középsulis koleszban is ugyan az van, vagy még rosszabb, ott pia nélkül is összeverekednek, az meg hogy nincsen piálás... ugyan kérlek, ennyire azért ne legyél jóhiszemű, sokszor a tanárok is tudnak róla és simán elnézik.
2020. máj. 25. 02:24
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Hát állítom, hogy aki azt állítja, hogy a kollégiumban mindenki csak vedel, az még életében nem volt kollégista :D
2020. máj. 25. 11:51
 17/23 anonim ***** válasza:
27%
Állíthatod, senki nem mondta hogy mindenki vedel, én pl nem vedeltem, viszont meg kellett tudnom védenem magam, nemcsak verbálisan...
2020. máj. 25. 12:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A patkányoknak nagy méretű ketrec kell, ami el sem férne egy kollégiumi szobában,vagy nagyon útban lenne. A szobatársaidat is zavarnák, hiszen sokszor zajosak éjjel, és van, aki a látványukat vagy a szagukat sem bírja. Nem mindig választhatsz, hogy kivel szeretnél egy szobában lenni, és az is lehet, hogy minden évben mással leszel. Ilyen kis területen együtt élni egyébként is nehéz és sok kompromisszumot igényel. Nem várhatod el, hogy bárki aki veled egy szobába kerül, elviselje a patkányaidat. Én is imádom őket és szívesen tartanék sajátokat, de egy kollégiumi szobatárs patkányai engem is zavarnának.

Ezen kívül nekik sem lenne jó. Nem tudnád rágcsáló biztossá tenni a szobát, ezért nem tudnád őket rendesen kiengedni, pedig erre naponta szükségük van. Ketrecből is kisebbet kellene választanod, ami nekik lenne rossz. Amikor nem vagy ott, akkor nem tudnád biztosítani a nyugalmukat, hiszen nem tudnád garantálni, hogy a kíváncsi szobatársak és a barátaik nem piszkálják, etetik őket.

Becsempészni nem tudod őket, hiszen sok felszerelés és rendszeresen nagyobb térfogatú kiegészítők (pl. alom) kell nekik. Pillanatok alatt lebuknál, és a patkányaid járnának a legrosszabbul. A meggyőzés ilyen esetben semmit sem ér.

Ha még nincs patkányod, ne most szerezz be, hanem majd az iskola után. Ha már megvannak, kérd meg a szüleidet, hogy gondoskodjanak róluk rendesen, keress közelebbi iskolát, vagy nekik másik gazdát. Arra semmiképpen ne alapozz, hogy majd valahogy megoldod a kollégiumi tartásukat, mert sajnos nem fogod tudni.

2020. máj. 25. 13:40
 19/23 A kérdező kommentje:
#18 tenyésztő ajánlott egy ketrecet, ami simán elférne. De sajnos még nincsenek meg, de nem szeretnék öt évet várni, egy kis patkányra
2020. máj. 25. 16:23
 20/23 A kérdező kommentje:
És esetleg egy tarantulát?
2020. máj. 25. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!