Milyen idős kortól érdemes a tengerimalacoknak társat keresni?
Milyen idős kortól érdemes a tengerimalacoknak párt keresni,mármint ezalatt azt értem,hogy szeretnék egy nőstény tengericocit(:
és mikor kellene hozzá hímet tenni.
kiskorától kezdve kellene,hogy összeszokjanak,vagy később?
Nagyon szeretnék egy fiút és egy lányt (:
ők lesznek az elsők :)
A nőstényeket 5 hónapos koruktól lehet elletni. Arra nagyon kell vigyázni, hogy ha egy nőstény 1 éves kora előtt nem ellett, már nem is szabad neki, mert a medencéjük becsontosodik és a szülés kockázatossá válik. Illetve a kicsik születése előtt a hímet és a nőstényt külön kell választani.
Azt vedd figyelembe, hogy a szaporítás nem kockázatmentes,számos kockázati tényező van, a nőstény akár bele is halhat. Nekem 2# szült a malacom, szerencsére nem történt baj, de nagyon sok szomorú esetről hallottam. Egy kicsit olvass utána, mielőtt döntesz, lehet érdemesebb azonos nemű (lehetőleg 2 nőstény) malacot választanod.
Mivel a tengerimalacok társas lények,csak akkor tartsd egyedül,ha naponta több órát tudsz vele foglalkozni!
De te most gondolom arra lennél kíváncsi,hogy mikortól ivarérett.Kb.5 hetes koruktól ivarérettek,de az első fedeztetésükkel várj legalább 5 hónapos korukig!Persze ez a nőstényekre vonatkozik,hisz nekik kell kihordani,megszülni és felnevelni a piciket!:)
Max.5 éves koráig szaporodóképes.16 órával a szülés után már újra vemhes lehet,ezért a kicsik születésekor(vagy inkább már a szülés előtt)külön kell tenni a papát!
A vemhesség időtartama 68-70 nap.2-5 kölyök az átlagos alomnagyság(max.8 kölyök,az ideális alomszám 3-4 kölyök).
3-4 hétig szoptatja a mama a piciket.
Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!