Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi baja lehet a tengerimalacom...

Mi baja lehet a tengerimalacomnak?

Figyelt kérdés
7 hónapos a hím tengerimalacom, azt vetrem ma észre rajta hogy fogyott,nem eszik és inni sem akar. Se vizelete,se széklete nincsen az alomban. Állatorvos holnap reggelre adott időpontot hogy vigyem be,nagyon félek hogy mi lesz vele egész éjjel. Egy helybe gubbaszt csak néha néha mozdul meg. Mit tehetnék vele? Lehet valami bélrendszeri baja van,nagyon féltem.

2020. márc. 17. 10:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nem iszik jobban aggasztóbb, először féregre tippeltem volna, mivel írtad, hogy fogyott, de mivel nem iszik lehet valami vírus vagy baci, a baktérium is tud okozni ilyet.

Bár a tengerimalac a folyadéka nagy többségét a tápanyagból veszi fel, de inni is szokott, nekem is volt, és volt mindig tiszta víz előtte.

Nem evett valamit? Gyümölcsöt, salátát hol szoktál venni neki?

Az is lehet hogy a gyümölcsön, zöldségen volt vegyszer maradvány ami permetezéskor maradt rajta, és gyanús inkább hogy vegyszer mérgezés, bár nem tudom. Semmit nem eszik?

Valahogy folyadékhoz kell jutnia holnapig. Mert oké, hogy az állatorvos csak holnap vizsgálja, de kéne innia.

A fogait meg tudod vizsgálni? Mert ha letört a foga attól is lehet hogy nem eszik nem iszik.

Probiotikumot is szoktak adni ilyenkor amit elvileg állatpatikába lehet venni.

De amúgy állatorvos olyan tanácsot is írt, bár ott hasmenés volt, de fájt a pocija a tengeri malacnak, hogy adjon neki kamilla teát, szerintem körömvirágot is lehet neki adni, ez is jót tesz, száraz körömvirág vagy tea formájában.

De ha holnap viszed dokihoz, akkor addig próbáld valahogy megitatni, és csekkolni kéne a fogát!

2020. márc. 17. 10:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Ja és óvatosan tapintsd ki az álkapcsát, mert most olvastam, hogy volt olyan malacka aminek az álkapcsát támadta meg valamilyen baci, és későn vették észre, de előtte már lecsíptek a fogából.

Valószínűleg az időben észrevettnél antibiotikum kúra, és csonterősítő, és probiotikum kúra. De ezt csak példaként írtam, ne ijedj meg.

2020. márc. 17. 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Abból nem lehet baj, ha pár csepp tiszta vizet műanyag fecskendővel vagy szemcseppentővel adsz neki a szájába. Legjobb, ha most babavizet adsz, és a fecskendőt is fertőtleníted előtte.
2020. márc. 17. 13:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Muszáj volt kivinnem állatorvoshoz, hál égnek fogadott. Kiderült bélmozgás zavara van azért nem tud üríteni. Kapott tápot, ami össze van tördelve 25 ml vízben kell összekeverni és 2 óránként fecskendezni a szájába. Orvos azt mondta magvakat ne kapjon csakis szénát. Aggódok érte még mindig gubbaszt és melegvizes palackkal melegíteni kell. Bízok benne hogy holnap vagy azután mutat javulást
2020. márc. 17. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!