Van egy kis aranyhörcsögöm de szegény ránézésre nagyon szenved pedig jól van ellátva! Mit tudnánk szegénnyel kezdeni? Engedjük szabadon? Vagy vigyük vissza az állatkereskedésbe?
Figyelt kérdés
A hörcsög rendszeresen kap rendes ételt, vizet, almot és a ketrece is elég nagy, még járatok is vannak hozzáépítve de ennek ellenére minden nap megpróbál onnét kiszökni. Rágja a rácsokat és folyton próbálja köztük kifúrni magát. Amikor pedig kivesszük vagy étel adásnál kinyitjuk a ketrec ajtót ki akar jönni de vissza nem akar.2019. okt. 9. 21:53
1/11 anonim válasza:
Mekkora a ketrec? Milyen futókereke van?
Szabadon ne engedd, elpusztulna.
2/11 anonim válasza:
Engedjük szabadon???!!! Ilyesmi hogy jut egyáltalán az eszedbe? Azcarwmyhörcsög nem hazai faj. Mit keresne a természetben??? Elne kb 3 napig. Elvinné ez első varjú. Jól vagy? Nem való neked állat abszolult nem értesz hozzá. Vidd vissza a kereskedesbe és inkább próbálkozz növényekkel hátha az menni fog.
3/11 anonim válasza:
Ékezet nélkul fogok irni.ugyh elore is bocsi.Nekem is vlt aranyhorcsogom. 😊😍 de nekem terariumba vlt es konyvekkel vlt lefedve a teteje....nekem vlt olyan h annyita kiakart jonni vgy nem is tudom mit akart,h az ejszaka kozepen mar azt hallottam h a konyvet ragcsalja es tolja rl...pedig elegge levlt sulyolva meg adott esetben fel se ertr vna a konyvet,de addig ugralt mig bele tudott kapaszkodni. Szegenyt sose ertettem...en is neztem mi a baj? Neha kepes vltm ejjel kivenni,megynyugtatni,megsimogatni picit beszeltem hozza,szetetgettem,neha azt ia mondtam neki h mi a baj?es hat en aludni szeretnek :D. Szoval altalaban probaltam hozza beszelni es rajonni mi a baj. Ezt lehet erezte a hangsulyomon....aztan neha kitettem a szonyegre,de szigoruan konyvekbol keszitettem neki futopalyat....mmint ilyen gyerekkonyvek amik mar nem kellettek ilyen harmonika szeruen kinyithatok es azokbol egy ilyen nagy szabad kort csinaltam neki. Ivy az oriasi szonyef felelutem szaladt. Ha a konyvet atakarta maszni,visszatettem a korbe.... szerintem neha kell nekil a nagyobb ter,a tobb szeretett...neha rajuk jon a felelem,akkor is csinalhatjak ezeket...illetve szerintem a fogait akarja "koptatni"es mindenaron ragni alar ezert cainalja ezt amit. En bemennek egy szakuzletbe es kikernem az elado ta acsat mit tehetnek a fogai koptatasa erdekeben...mert magamtol nem trnnek be hozza egy hosszu fapalcikat vgy bmit. Mert baja esne meg a vegen....illetve elv. A hold allasanal bizonyos fazisanal meg vannak picit bolondulva. Meg hat ugye neha ok is szeretnenek szeretkezni. Sok minden kivaltjat dolgokat. Turelem. Es torodes. Ez a megoldas. :)
4/11 anonim válasza:
Nehogy szabadon engedd. Inkabb vidd vissza a kereskedesbe vagy bizd ra olyan emberre aki ert is hozza.
5/11 anonim válasza:
3. Valaszolo, en sejtem mi volt a baja a horcsogodnek...
6/11 anonim válasza:
Az állatkereskedések pont nem arról híresek, hogy visszavesznek "használt" jószágot.
7/11 anonim válasza:
Mekkora a ketrec, van futókereke?
A boltban nem fogják visszavenni hiszen nekik az anyagi veszteség lenne. Kár hogy nem tenyésztőtől vetted az biztos visszavenné. Szabadon elpusztul.
Ha a ketrecet is a boltban vetted akkor nagy valószínűséggel kicsi neki.
8/11 anonim válasza:
A legtöbb boltban visszaveszik. Az árát nem adják vissza de visszaveszik. Ha mégsem adj fel hírdetést a neten, hogy elajándékoznád. Még mindig jobb mint elengedni ami egyrészt környezetkárosítás mivel invazív faj. Masrészt az állat sem biztos hogy túlélné hosszútávon. Ha így érzi magát akkor nagyon rosszul bánsz vele. Nagy terrárium kell a hörcsögnek alomnak forgács és sok környezrtgazdagító dolog hogy ne unatkozzon. Széne, karika, wc papír gurigák, takarmányos labda, faágak, házacska....stb. sokmindent ki lehet találni. Az olyan hörcsög ami a többiekkel élt társat is igenyelhet.
9/11 anonim válasza:
5ös. Én is. :) gondolom párzani akart. :)
10/11 anonim válasza:
Mi a fészkes fenének tartanak az emberek úgy állatot, hogy még arra sem veszik a fáeadtságot, hogy elôtte alaposan UTÁNAJÁRNAK az adott állat igényeinek? Attól, hogy egy hörcsög kistestû, nagyon nagy helyre van szüksége. Kerék is kell neki, és nagyon nem mindegy, hogy mekkora átmérôjû!! A hörcsög méretétôl függ. És NEHOGY rácsos leguen, mert az veszélyes! Kellenek neki ágak, játékok, bármi, ami környezeti ingert adhat neki, és nem unja szét magát. Azok a "járatok" meg nem hörcsögnek valóak, de már ebbôl sehtem hogy valami nagyon rossz, gagyi minôségû, és nem megfelelô méretû ketrece lehet szerencsétlennek. Egy aranyhörcsög ketrecének MINIMUM 80x50 cm-esnek Kell lennie... Az, aki meg könyvekkel fedte be a terráriumot, hát neki meg külön gratulálok, igaz is, minek kell oxigén egy élôlénynek... jó lenne, ha szerencsétlen hörcsögöket úgy tartanák, ahogy kell...az állatkereskedôk általában pont teszbek az állatokra, csak hozzanak bevételt...soha nem vennék onnan állatot. De egy biztos...az az ALAP, hogy elôször tájékozódunk a megfelelô életkörülményekrôl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!