Meghalt a hörcsögünk éjjel a szülésbe. Fiam nyaral, mondjam meg neki, vagy vegyek helyette másikat és ne szóljak?
Mond el neki.
Amúgy én a degummal jártam így(őt is Zsuzsinak hívták). Neki a párja belepusztult a hiányába.
Nekem az utolsó kanárim halt meg, amikor külföldön voltam, ugyanilyen hőség volt.
Anyu fogta és kidobta a kukába! Borzasztóan éreztem magam. Az előző kanárit, amikor meghalt beraktam a fagyasztóba, és a hétvégén vettük csak elő, amikor kimentünk a telekre.
Ott temettem el, és ez a tudat megnyugtatott.
Én azt tartanám helyesnek, ha ő maga temethetné el és ő maga választana egy másik hörcsögöt.
Szia Kérdező! :-)
Én totál megértem a dilemmád!
3 éves volt a kisfiam, amikor elveszítette az egy hónapja vásárolt kedvenc plüsskutyusát, amit mindenhova magával hordott. (A kutya kb. akkora volt, mint a kis plüss kulcstartók.) A fiam teljesen kétségbe esett, napokig emésztette a bánat.
Annyira sajnáltam, elhatároztam, hogy sutyiban veszek neki egy pontosan ilyet. Volt is még a boltban. Fogtam az új plüsskutyát, a bejárati ajtó elé állítottam a lábtörlőre, hogy mikor reggel elindulunk az oviba, boldog legyen a kisfiam, hogy visszajött a kutyus.
Banyek, reggel kinyitjuk az ajtót, a fiamnak hatalmasra kerekednek a szemei, és felkiált:
Anya, nézd, ez majdnem olyan kutyus, mint az enyém! Hogy kerül ez ide??? Lehet, hogy a testvére???
:-D Szóval nem jött össze a terv. Pedig a két kutya felnőtt szemmel nézve pontosan ugyanolyan volt, volt még egy csomó olyan a boltban, ömlesztve, tök egyformák...
De egy gyereket nem fogsz tudni "félrevezetni". :-) Látod, nekem még egy 3 évest se sikerült...
Ha szegény hörit jól bezacskózod, sőt, előtte még újságpapírba is becsomagolod, semmit se szólhat a férjed, ha beteszed a mályhűtőbe a disznóhús meg a bontott csirke mellé... :-)
Valaki a csontikat tárolja a rendes hűtőben... azok meg még kúsznak-másznak is...
Nem is gondolná az ember,hogy egy kisállatnak is ilyen érzései lehetnek mint Jabbának,aki gyászolja Zsuzsit:(
sztem hagyj egy kis időt a fiú hörinek,hogy feldolgozza Zsuzsi hiányát! Akkor vesztek egy új lány hörit neki?=)
Mi az elpusztult állatokat nem szoktuk azonnal kivenni. Régebben volt csincsillánk azt is min. egy fél napig bent hagytuk, hogy a társa meg tudja gyászolni: odament, sírt, elfutott, visszament, rátetet a fejét, finoman "rágcsálta". Ahogy észrevettük hogy az állatka párja már nem csinálja ezt, akkor vettük ki. Ez kb 6-7 óra általában. Utána megnyugszik, és nem keresi (nyugodtan nézzetek hülyének, de szerintem az állatok megértik, ha elpusztul a társuk)
Amúgy voltak törpe gurámiaink (hal) is és azok körbeállták az elpusztult társukat és nem engedték, hogy a többi belőle lakmározzon (!).
Szerintem is jó ötlet a fagyasztás, esetleg párod megnyugtatása érdekében bevethetsz (újságpapír+ zacsi) még egy kiüresedett fagyisdobozt is. (vagy egy cipős dobozt) és akkor mindent megtettél. Amúgy a pulykahúsi és a disznóhús is "elpusztult" már, nemde?
Vagy esetleg készíts kartonból egy kisebb dobozt, amibe tegyél földet, bele a hörit és rá még egy kis földet és a doboz tetejét. Így nem szaglik, kajával sem érintkezik, és be lehet tenni a fürdőkád alá, vagy a cipősszekrénybe, amíg a fiatok haza nem ér. Ha nagyon meg akarná nézni még ki tudod önteni neki (gumikesztyű azért ajánlott!) és el tudjátok őt temetni, vagy csak a hörit, vagy a papír "koporsóval" együtt.
A másik hörivel pedig többet kellene foglalkozni, hogy máshol járjon az esze. :) kivenni játszani vele, vagy új játékot (kaját) beszerezni neki, vagy valami hasonló
Azt akarod mondani, hogy végig együtt voltak a hörcsögök? :((
Magányosan élő állatok.
A nőstény szinte biztos, hogy a sorozatos szülésekbe halt bele. Szegény. :(
Nem lehet akárhányszor szaporitani egy állatot, ez felelőtlenség! Egy valamire való tenyésztő is MAXIMUM 2-3szor szaporitja. És a kölykökkel mi lesz, hova kerülnek? Bár nem hiszem, hogy anyuka nélkül életben maradnának. :( Ne csináljatok ilyet!
Miért nem lehet két azonos nemüt venni, akkor nem lesznek kölykök?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!