Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Meghalt a hörcsögünk éjjel a...

Meghalt a hörcsögünk éjjel a szülésbe. Fiam nyaral, mondjam meg neki, vagy vegyek helyette másikat és ne szóljak?

Figyelt kérdés
Ötödik ellése volt a Zsuzsikának, sajnos belehalt:( nem tudom mi történhetett eddig sosem volt baj a szülések alatt sem utána..nagyon pihegett már este, egész éjjel figyeltem..legyeztem legyezővel ,mert láttam a melegtől is nagyon ki volt készülve..de sajnos hajnalban meghalt..a nyolc éves kisfiamé a höri ..ő épp nyaral..mondjam meg neki,és temessük el olyan helyre ahol majd meg tudja látogatni.. vagy vegyünk egy másik hörcsögöt és hátha nem veszi észre? Vagy mi a megoldás? Maradjon egyedül a fiú hörcsög..vagy?? Segítsetek, olyan nehéz a döntés...
2010. júl. 16. 09:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Mond el neki.

Amúgy én a degummal jártam így(őt is Zsuzsinak hívták). Neki a párja belepusztult a hiányába.

2010. júl. 16. 09:48
 12/26 anonim ***** válasza:

Nekem az utolsó kanárim halt meg, amikor külföldön voltam, ugyanilyen hőség volt.

Anyu fogta és kidobta a kukába! Borzasztóan éreztem magam. Az előző kanárit, amikor meghalt beraktam a fagyasztóba, és a hétvégén vettük csak elő, amikor kimentünk a telekre.

Ott temettem el, és ez a tudat megnyugtatott.

Én azt tartanám helyesnek, ha ő maga temethetné el és ő maga választana egy másik hörcsögöt.

2010. júl. 16. 09:50
 13/26 A kérdező kommentje:
:( köszi a részvétet..a szívem szakad meg szegénykéért..eldöntöttem nem érdekel a párom pampogása becsomagoltam és beraktam a fagyóba szegénykét..megvárjuk a gyereket amikor itthon lesz és együtt eltemetjük..remélem addig Jabba nem hal bele a bánatba:( amíg a fiam haza jön és veszünk neki másik társat.Amikor Zsuzsika meghalt..akkor megbögdöste párszor..meg puszilgatta..aztán észrevette, hogy nézem és ráhúzott egy csomó forgácsot meg wcpapírt..gondolom azért, hogy ne lássam és nehogy elvigyem onnan..szó szerint eldugta előlem..most meg befeküdt a Zsuzsi fészkébe..nem tudom kiszedni pedig ki akartam takarítani és almot cserélni..de nem engedi sosem támadott rám de most meg igen, aggódom érte is.
2010. júl. 16. 09:55
 14/26 anonim válasza:

Szia Kérdező! :-)

Én totál megértem a dilemmád!

3 éves volt a kisfiam, amikor elveszítette az egy hónapja vásárolt kedvenc plüsskutyusát, amit mindenhova magával hordott. (A kutya kb. akkora volt, mint a kis plüss kulcstartók.) A fiam teljesen kétségbe esett, napokig emésztette a bánat.

Annyira sajnáltam, elhatároztam, hogy sutyiban veszek neki egy pontosan ilyet. Volt is még a boltban. Fogtam az új plüsskutyát, a bejárati ajtó elé állítottam a lábtörlőre, hogy mikor reggel elindulunk az oviba, boldog legyen a kisfiam, hogy visszajött a kutyus.

Banyek, reggel kinyitjuk az ajtót, a fiamnak hatalmasra kerekednek a szemei, és felkiált:

Anya, nézd, ez majdnem olyan kutyus, mint az enyém! Hogy kerül ez ide??? Lehet, hogy a testvére???

:-D Szóval nem jött össze a terv. Pedig a két kutya felnőtt szemmel nézve pontosan ugyanolyan volt, volt még egy csomó olyan a boltban, ömlesztve, tök egyformák...

De egy gyereket nem fogsz tudni "félrevezetni". :-) Látod, nekem még egy 3 évest se sikerült...

Ha szegény hörit jól bezacskózod, sőt, előtte még újságpapírba is becsomagolod, semmit se szólhat a férjed, ha beteszed a mályhűtőbe a disznóhús meg a bontott csirke mellé... :-)

Valaki a csontikat tárolja a rendes hűtőben... azok meg még kúsznak-másznak is...

2010. júl. 16. 10:13
 15/26 anonim ***** válasza:

Nem is gondolná az ember,hogy egy kisállatnak is ilyen érzései lehetnek mint Jabbának,aki gyászolja Zsuzsit:(

sztem hagyj egy kis időt a fiú hörinek,hogy feldolgozza Zsuzsi hiányát! Akkor vesztek egy új lány hörit neki?=)

2010. júl. 16. 10:26
 16/26 anonim ***** válasza:

Mi az elpusztult állatokat nem szoktuk azonnal kivenni. Régebben volt csincsillánk azt is min. egy fél napig bent hagytuk, hogy a társa meg tudja gyászolni: odament, sírt, elfutott, visszament, rátetet a fejét, finoman "rágcsálta". Ahogy észrevettük hogy az állatka párja már nem csinálja ezt, akkor vettük ki. Ez kb 6-7 óra általában. Utána megnyugszik, és nem keresi (nyugodtan nézzetek hülyének, de szerintem az állatok megértik, ha elpusztul a társuk)

Amúgy voltak törpe gurámiaink (hal) is és azok körbeállták az elpusztult társukat és nem engedték, hogy a többi belőle lakmározzon (!).

Szerintem is jó ötlet a fagyasztás, esetleg párod megnyugtatása érdekében bevethetsz (újságpapír+ zacsi) még egy kiüresedett fagyisdobozt is. (vagy egy cipős dobozt) és akkor mindent megtettél. Amúgy a pulykahúsi és a disznóhús is "elpusztult" már, nemde?

Vagy esetleg készíts kartonból egy kisebb dobozt, amibe tegyél földet, bele a hörit és rá még egy kis földet és a doboz tetejét. Így nem szaglik, kajával sem érintkezik, és be lehet tenni a fürdőkád alá, vagy a cipősszekrénybe, amíg a fiatok haza nem ér. Ha nagyon meg akarná nézni még ki tudod önteni neki (gumikesztyű azért ajánlott!) és el tudjátok őt temetni, vagy csak a hörit, vagy a papír "koporsóval" együtt.

A másik hörivel pedig többet kellene foglalkozni, hogy máshol járjon az esze. :) kivenni játszani vele, vagy új játékot (kaját) beszerezni neki, vagy valami hasonló

2010. júl. 16. 15:12
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

Azt akarod mondani, hogy végig együtt voltak a hörcsögök? :((

Magányosan élő állatok.

A nőstény szinte biztos, hogy a sorozatos szülésekbe halt bele. Szegény. :(

Nem lehet akárhányszor szaporitani egy állatot, ez felelőtlenség! Egy valamire való tenyésztő is MAXIMUM 2-3szor szaporitja. És a kölykökkel mi lesz, hova kerülnek? Bár nem hiszem, hogy anyuka nélkül életben maradnának. :( Ne csináljatok ilyet!

Miért nem lehet két azonos nemüt venni, akkor nem lesznek kölykök?!

2010. júl. 16. 17:35
 18/26 anonim ***** válasza:
A fiunak nem kell társ a hörcsög egyedül élő állat, akár meg is ölhetik egymást a nősténnyel ha nincs ivarzási időszak!!! Egynemüek pedig szintén nem férnek meg egymással. Kivéve a törpehörcsögöket. A természetben magányosan élnek, ne kényszeritsük a magunk szórakoztatására egymás mellé őket! Meg is ölhetik egymást! Ha pedig nem akkor igy járnak mint a tieitek. Én tenyésztő vagyok, soha eszembe nem jutna együtt tartani őket a párzási időszakon kivül.
2010. júl. 16. 17:38
 19/26 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Most már a legjobb az lesz ha őszintén elmondod a fiadnak, és lehetőséget kap, hogy elbúcsúzzon tőle. A kicsiket pedig -ha még nem késő- lehetne táplálni fecskendőből meleg tejjel.
2010. júl. 16. 17:44
 20/26 A kérdező kommentje:
A dzsungáriai igenis társas lény és párban kell tartani..együtt nevelik a kölyköket is..a másik válaszolónak pedig azt üzenem, hogy nem maradtak meg a kölykök..nem tudta őket megszülni..volt normál hörcsögöm gyerekkoromba..azok teljesen más habitusuak mint ezek a dzsungik.azoknál külön kellett választani ellés után az apukát ..
2010. júl. 16. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!