Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik kisállatot vegyem neki?

Melyik kisállatot vegyem neki?

Figyelt kérdés
2 lányom van 2 éve kaptak 1 szibériai csíkos mókust de csak a nagyobbik lányomé gyakorlatilag.A kisebbik 10 éves és szeretne egy simogatható kisállatot.Kutyát,Macskát,Hüllőket,Halakat,Vadászgörényt,Csincsillát,Nyulat,Degut nem szeretne.Nekem meg már semmi ötletem nincs segítsetek.Játszásra napi 2-4 óra lenne de egész nap simogatnánk a kisállatot hisz a nappaliban lenne a helye.Csak 1 kisállatot kaphat és lehetőleg ne legyen harapós.
2010. júl. 14. 11:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Szerintem egyelőre ne vegyél neki semmit. Úgy tűnik, 10 évesen nagyon éretlen még, egy állat nem csak arra való, hogy néhanapján megsimogassa. Meg kell tanulnia, hogy felelős az állatért, nem csak játékszer. Addig járjon pl. állatsimogatóba.
2010. júl. 14. 12:17
 22/32 A kérdező kommentje:
Az ismerősünknél mikor megengedték neki hogy megsimogassa a tengerimalacot olyan boldog volt.Mostanában nem tudok vele olyan sokat foglalkozni mert lesz egy kistestvére ezért is kellene neki egy kisállat aki a szívéhez nő
2010. júl. 14. 12:20
 23/32 anonim ***** válasza:

Ja és mégvalami: a malacoknak nagy hely kell. 2 malacnak minimum egy 100x50-es ketrec. Ha ennél jóval kisebb helyen vannak összezsúfolva, előfordulhatnak territóriális harcok, pláne, ha a régebb óta ott lakó félti a helyét. Gyakran előfordul, hogy kell némi türelem, míg összeszoktatja őket az ember. Ha sokáig élnek egyedül, természetesen "elfejelthetnek malacul", és hirtelen nem tudnak mit kezdeni egy fajtárssal. Ez azonban nem azt jelenti, hogy jó nekik egyedül! Hogy elkerüljük a harcokat, a legegyszerűbb testvéreket választani, természetesen egyneműeket. Vagy ha ez nem megoldható, akkor 2 olyat, akik között van minimum 3 hónap korkülönbség. Tudják ők, ki á rangidős. :)

Ez elsősorban nem a kérdezőnek szólt, hanem azoknak, akik egyedül tartják a cocijaikat. Ha jót akartok nekik, ne tegyétek!

2010. júl. 14. 12:21
 24/32 anonim ***** válasza:

Egy 10 éves már lehet felelős állattartó!Én 8 évesen kaptam az első saját állatomat,egy kutyát.Most lesz 6 éves,és nagyon szeretem őt.10 évesen már én etettem,meg sokat játszottam vele,viszont apum tanította őt,mert én ahhoz még nem értettem.A 10.szülinapomra kaptam egy hörcsögöt,akit csak én gondoztam,teljes mértékekig,élete végéig!Kivéve,mikor elutaztunk.2 éve halt meg,majdnem 2 és fél évesen:(

Szóval egy 10 éves már tud felelősen,akár egyedül is gondoskodni egy kisállatról,pláne,ha az egy tengerimalac,vagy más rágcsáló!Mert ha egy kutyáról lenne szó,megérteném,hogy 10 évesen még nem tudja egyedül nevelni,tanítani.Nyugodtan rábízhatsz egy tengerimalacot!:)

14/L

2010. júl. 14. 12:33
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat hát úgy néz ki 2 hét múlva bővül a családunk 1 tengerimalaccal :)
2010. júl. 14. 12:54
 26/32 anonim ***** válasza:
Gratulálok. Vajon mennyi idő múlva kerül a kukába? 2 hét?
2010. júl. 14. 13:17
 27/32 A kérdező kommentje:
Nem fog a kukába kerülni ez biztos azért 2 hét múlva mert akkor jövünk vissza a nyaralásból.Habár még próbálok beszélni a lányokkal hogy nem lenne-e megfelelőbb egy hörcsög meglátjuk hogy mi lesz.Tengerimalac lesz vagy hörcsög ez biztos még alszanak rá 1 et 2 őt és eldöntik.
2010. júl. 14. 13:22
 28/32 anonim ***** válasza:
vagy a lemming is jó döntés vagy mosómaci esetleg ami naon jó az aranyhörcsög v törpe hörcsög!vagy patesz ugróegér versenyegér sivatagi ugróegér(naon cukkancs) futóegér cukormókus.A gyereknek pedig nagyon ó a csíkos fűegér mert az délután és reggel aktiv nem éjjel!
2010. júl. 14. 13:31
 29/32 anonim ***** válasza:

előző vok pl.: it nézd az árát:

[link]

2010. júl. 14. 13:33
 30/32 anonim ***** válasza:

13:31,te tisztában vagy azzal,hogy a mosómaci vadállat?Nem a házba való!Lehet,hogy vannak olyan eszetlenek,akik tartanak mosómacit,de NEM HÁZIÁLLAT!

Kérdező,gratulálok a tengerimalachoz!:)

2010. júl. 14. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!