Engedély nélküli görög teknős tojást rak? (összetett kérdés, alul kifejtve)
Szóval. Ez egy elég összetett kérdés lesz. Mi a teendő akkor, ha egy lejárt engedéllyel rendelkező görög teknős termékeny tojásokat rak,tehát szaporodik? Az engedélyt a lejárta után már nem volt lehetőség megújítani, hisz már nem lehet bizonyítani, hogy az tényleg az a teknős (amivel nem értek egyet, 3 éves teknősömet ugyanúgy azonosítani tudom a pár hónapos korában készült képe alapján). Szóval mi a teendő? Mivel az anya illegális, így a kicsinyek is, tehát nem is rendelkezhetnek engedéllyel, mivel az anyjuknak sincs.
Arra gondoltam, hogy be lehet-e jelenteni a kicsiket egy másik tojó kicsinyeiként? Rá tudnak-e jönni arra, hogy valójában nem az a vér szerinti szülője?
Tudom, aki felelőtlen, ne vállaljon állatokat. Ez csak az ő védelmükre van. Most már bánom, hogy halogattam, így csak a gond van ezzel.
A valóságalapja a történetnek annyi, hogy van kér kisebb teknősöm,akiknek az engedélye sajnos lejárt. Néhány évvel előre haladtam a jövőben, és elgondolkodtam, hogy mi van,ha szaporodni kezdenek.
Remélem, azért értitek a kérdéseim. Köszönöm, ha időt szántok egy válaszra!
A cites engedélyre gondolok. Igazából nem ez a lényeg, mert az engedélynek már mindegy, sajnos így már chippeltetni sem tudom. Csak az a kérdés, mi van, ha esetleg szaporodnak..
Ha elvinnem így, hogy már 3 éve lejárt, megbuntetnenek, vagy elkoboznak a teknősöm.
A konkrét kérdésekre:
„Ha elvinnem így, hogy már 3 éve lejárt, megbuntetnenek, vagy elkoboznak a teknősöm.” – A bünti jár, meg elvileg az elkobzás is jogszerű, de ha az ügyintéző jó fej, és valami csoda folytán tényleg beazonosítható lenne, talán megtarthatnád… Egyáltalán a neveden van a teknős? A tulajdonosváltozást bejelentetted?
„be lehet-e jelenteni a kicsiket egy másik tojó kicsinyeiként?” – Ha van legális nőstényed, akkor igen.
„Rá tudnak-e jönni arra, hogy valójában nem az a vér szerinti szülője?” – Genetikai vizsgálattal ki lehetne deríteni, de azt senki sem fogja megcsinálni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!