Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Hogyan tartsam az ékszerteknős...

Hogyan tartsam az ékszerteknősömet?

Figyelt kérdés

Már egy idejen meg van, most lesz 8 éves. Nagy az akvárium, van napózó, infralámba, belső tisztító, magas vízszint amiben tud búvárkodni, vízmelegítő és víz szivattyú.

Ezekkel azt hittem jó teknős tartó vagyok, de beléptem egy teknőstartók csoportba és látom, hogy rentegetegn nagy szép teszmészetes környezetet alakítottak ki a teknősüknek növényekkel és kavics ajzattal.

Mindezt én is szívesen megcsinálnám, csak a teknősöm minden lehetséges dolgot megharap kivéve engem. Az asztal lábótó, a szónyegen át, a vízmelegítői mindent megharapa.

Sokszor találok a szépletésben műfű darabokat, amiket valószínűleg a napozóból evett meg.

Félek, hogy ha tele rakom kavicssal az alját az akváriumnak vagy akármilyen vizi növényt be telepítek rögtön megeszik, ami a növény esetében még nem is lenne olyan nagy probléma, mert most is kap rendszeresen hínárt, de nem tudom mennyire jó neki a kavics...

Nektek hogy van? Ti raktatok be ilyen kavics aljzatot? Ha igen nektek eszi a teknősötök? Lehet baja tőle? Érdemes?

A leírtak alapján van még ami szerintetek hiányzik egy jobb teknős élethez nálam?

2018. júl. 29. 15:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezért mondják jobbnak a folyami homok aljzatot, mint a kavicsot, mivel attól nem fulladhat meg a teki. Nagyon szeretnek benne turkálni, de nem fulladhatnak meg tőle. Még talán letisztított és fertőtlenített fadarabokkal is díszíthetnéd, olyanokkal, amik lesüllyednek. Vagy valami búvóhely, vagy vízi növények, amiktől nem lesz baja, ha megeszi. Ezeket kipróbálhatod, ötleteket találhatsz hozzájuk a csoportokban. Rzeket nagyon szeretni szokták, de ha durván szétszed mindent, ki is szedhetitek, ha sehogy nem oldható meg máshogy. Kipróbálni mindenesetre megéri. 😉

Egyébként ha tényleg nagy helyen van, nagyrészt fagyasztott halat eszik, tud rendesen úszni, van búvóhelye, uv és melegítő lámpája, akkor nem kell aggódnod. 😊

2018. júl. 31. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!