Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mivel etethetem a sárgafülű...

Mivel etethetem a sárgafülű ékszerteknősömet?

Figyelt kérdés
Fiatal teknősről van szó. Eddig Sera nevelőtápot adtam neki, de szereztem szárított rákocskákat is. Keverve adom neki. Attól tartok hogy vitaminhiánya van, mivel elfakult neki a páncélja. Milyen ételt tudnák neki adni, amely friss, vitamindús? Mit ajánlotok?

2017. szept. 30. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Fagyasztott nyers hal, ha kell darabolva mindenestől.

Szárítottal ne etess, csak a gyomrát tölti, tápértéke szinte nincs. A nyers hal tartalmaz mindent, amire szüksége van. Vízi növényt is tehetsz be neki, ha kedve van, tud enni abból is.

2017. szept. 30. 12:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Szárítottból egyetlen grammra sincs szüksége. Vegyél édesvízi halakat (friss, egészeket) és darabold fel körömnyi méretűre, majd fagyaszd le, emellé vegyél fagyasztott kishalat a kisállatkereskedésben. Vehetsz akár fagyasztott máj/kukac/hal/kagyló/rák mixet is, ez is nagyon jó. Ha ezekkel változatosan etetsz, soha semmi bajnak nem kellene lennie. Mivel fiatal a teknős, növényi alapú élelemre még nem lesz szüksége, de később szépen lassan azt is bevezetheted a halak mellé.

Ja, és mindez sokkal olcsóbb lesz, mintha szárítottal etetnéd, a teknős egészségéről nem is beszélve.

De mivel gondolom nem akarsz pazarolni, ezért a már megvett kajákat is odaadhatod neki, de mindig csak egy kicsit, mert amúgy teljesen feleslegesek.

2017. szept. 30. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Elsosorban csak halat adj neki, tavakban még lehet kis sneciket is fogni. Neha foldigiliszta, csiga, ha fogsz pl legyet, szocsket, azt is bedobhatod neki, de a hal legyen eloterben! Ameddig kicsi, 1heten egyszer adhatsz a hal melle neki fagyasztott szunyoglarvat is, imadjak.

Vizinovenyt most is rakhatsz be neki, legalabb otthonosabban erzi magat.. :)

Remelem melegito, illetve UVB lampaja is van!

2017. szept. 30. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!