Tényleg ledobják a tekik a páncéljukat?
Figyelt kérdés
Nekem 2 van, 1 évesek, de még nem csináltak ilyet.2008. okt. 28. 20:36
1/10 anonim válasza:
Nem.
A páncélban van a gerincük, így lehetetlenség "ledobni" a páncéljukat. Elpusztul, ha ez megtörténik.
Azért ennyit illik tudni egy teki tartónak..
2/10 anonim válasza:
Igy van ahogy az előttem válaszoló mondta.A teknősök páncélja maga a vázrendszerük és ez védi a belső szerveid.Ha ledobják a páncéljukat akkor elpusztulnak.
Amugy meg semmisem igaz ami a TV-ben van anyukád nem mondta?Lehet hogy a mesében azt mutogatják hogy a teknősök ki-be sétálgatnak a páncéljukból de sokkal okosabb lennél ha ilyen mesék helyett természetfilmet néznél vagy kinyítnád az általános iskolai bioszkönyvet.
3/10 anonim válasza:
Hát valaki a vedlést is így nevezi ha arra gondolsz a teknősök vedlenek igen...de a páncéljuk örök abból nem igazán lehet kivenni DE MEG NE PRÓBÁLD!!!!!!!
4/10 anonim válasza:
Persze hogy ledobják. Mert a pólójukat ki kell mosniuk. Épp abban a tóban, ahonnan a gólyák válogatják a gyerekeket. ;o)
5/10 anonim válasza:
Hát, itt van minden. Nekem van vizi és szárazföldi tekim is. És javítanám azt, amit elöttem írtak... A vizi teknősök a páncéljuk felső részét elhullajtják. Nem ugykell elképzelni, hogy leesik, és ott mozog a sziva, hanem csak a pénzélja felső vékony részét, mint a kígyók a bőrüket. És a bőrük is vedlik, apró pici cafatokban. A szárazföldi teki nemhullajtja a páncélját, nő az állattal együtt, ő csak a bőrén vedlik. Ponnt van jelenleg párdarab ékszerteki leesett páncél réteg. Ha nemhiszik el, és érdekel valakit,jelezze, és küldök képet. Én nemkéne fejnélkül oszogatni a baromságokat.
6/10 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM AZ EGYETLEN ÉRTELMES VÁLASZT... AMÚGY MIKOR KEZDENEK EL "VEDLENI"?
2008. okt. 29. 12:02
7/10 anonim válasza:
Én vagyok, az utolsó válszoló... Hát.. hogy mikor.. AZt nemtudom..Változó, a körülmény és mindentől függ. De, 2 évesen már elképzelhető szerintem...
8/10 anonim válasza:
Dehogyis a tekik nem tudják ledobni a páncéljukat.Nekem is van 1 tekim régóta.
9/10 anonim válasza:
időszakosna vedlenek,nyilván az állattal együtt nő a páncélja is,nem kell megrémülni ha átlátszo kis darabok válnak le a páncéljárol.Az enyémek utána mindig oylan élénk szinüek lesznek:)
10/10 anonim válasza:
Igen, ahogy az előző válaszadó írja. Az, hogy a péncélkuk a vizinek mikor, hát... 1-2 évesen. A szárazföldinek a bőre pedig elég korán. Nekem 4 hónapos a kis görögtekim, és vedlik. De szerintem a vizi is zud ilyen tájban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!