Most mit csinál a sárgafülű ékszerteknősöm?
Egy teknősnek ez még talán elég lehet egy kis ideig, de kettőnek elég szűkös. Kettő ékszerteknős kb. 1000l-es akvaterráriumban érezné jól magát, de minimum 500l kéne. (Nem tudom, hogy mennyi idősek)
Igazából nem lehet baj, hogy kaparja a kavicsokat, legfeljebb az, hogy lenyelhet egyet és attól megfulladhat, ezért jobb ötlet folyami homok aljzatot használni (sokan attól félnek hogy zavaros lesz a víz tőle, de igazából nem, nem tudják úgy felkavarni a teknősök). A víz lehetőleg minél mélyebb legyen. Fontos lehet még, hogy akvaterráriumban legyen, vagyis legyen egy helye, ahova ki tud mászni. Ha ezeket biztosítod számára nem lesz baj. (:
Ezen az oldalon lejjebb görgetve találhatsz információkat az akvaterráriummal kapcsolatban:
Szerintem nem, sokan (köztük én is) homokot használok erre a célre. Ajánlott belépni Facebookon a "Teknősbarátok" nevű csoportba, ott találhatsz erről infókat és megkérdezhetsz másokat. (:
Egyébként ha kerti tóban vannak, az a legjobb nekik, szóval szinte biztos, hogy egészségesek. További sok sikert a tartáshoz! (;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!