Találtam a lakásba 1 siklót és ez milyen sikló?
Nemrég találtam 1 kb 15 centis siklót a lakásban
azt szeretném tudni mijen sikló és mit eszik.
Képek:
Szia. Én patkánysiklónak nézem. Persze nem vagyok szakértő, de arra hasonlít a legjobban. Ha teheted vegyél neki még ma tőzeget illetve lehet venni állateledel boltokban úgynevezett napos egeret (ami pár napos) és az ilyen bébi siklókat avval szokták etetni. Vagy ugyan ilyen csak napos patkány. Célszerűbb lenne ha először élőt vennél neki ha van a boltban ha fagyasztott van csak azt fel kell melegíteni, hogy a kis kígyó érezze a préda melegét. De azt úgy is elmondják ott neked. Ja és mindenképp rakj elé vizet. Baromi szomjas lehet. :) Szerintem egy befőttes üveg tetejébe is tehetsz akár ugyan is a kígyók akár ebbe is ürítenek meg fontos, hogy bele férjenek beletekeredve. A vizet naponta cserélni kell természetesen. A terráriumot pedig ne dugd sötét helyre és ne tedd ablak közelébe nehogy megfázzon és vigyázz nehogy megszökjön mert nagyon nehéz ám elkapni őket.
Remélem segítettem. :)
Köszi szépen
de ez sikló nem tud bébi egeret enni mert csa fél centi a feje akkor mit agyak neki?
Ez egy lábatlan gyík, gyerekek....
Nem fog enni (egyébként szöcskéket és hasonlókat eszik), el kell engedned, mert el fog pusztulni.
(bárhol elengedheted)
20:50-es vagyok.
A latin neve amúgy Anguis fragilis, nyugodtan üssétek be a gugliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!