10 hónapos járni tudó babának járólapos lakásba mit adjak a lábára? Pici szobacipőt nem találtam.
sziasztok! a kislányom már szépen megy, a lakásunkban járólap van, szóval kellene valami a lábára. amíg nem volt hideg, vastag tapadós zokni, vagy tutyi volt a lábán. most már valami olyan kellene rá, ami picit jobban tartja a lábát - gondolom én, de szobacipőt ilyen pici (17-18) méretben nem láttam sehol.
Aki hasonló helyzetben volt, hogy oldotta meg? Ti mit javasoltok?
Köszönöm, ha írtok!
Cipöt semmiképp sem, a gyereknek NEM KELL TARTANI a lábát, a cipö csak árt a lábfejlödésnek!!!
Tapadós talpú vastagabb zokni, hogy ne csússzon meg ne legyen hideg a padló, több nem kell és nem is tesz jót. A kisgyerek lábában az izmok csak akkor tudnak rendesen kifejlödni, ha mezitláb van - ebbe a zokni belefér, az csak melegit, de szabadon tud benne mozogni a lába. Ha korán cipöt kap, akkor gyakorlatilag a lúdtalp kialakulását segited, mert a lábboltozat nem tud rendesen kifejlödni, megerösödni.
Szia!
Nálunk is járólap van!Ha nincs kölönösebb mozgásfejlődési gondja a babádnak (márpedig szerintem nincs,ha ilyen ügyin elindult)akkor nem kell rá cipő bentre!
Nekünk a gyógytornász barátnőm kikötötte,hogy nehogy adjak rá!Így én csak harisnya és azon egy tappancsos zokni felállást alkalmazom!Sose hideg a lába,pelusozásnál mindig néztem régebben!És ha harisnyára adod,akkor nem csúszkál a zokni!
Nekünk így bevált,és nem javasolták a cipőt bentre!
Köszönöm a tanácsokat! elbizonytalanodtam, mert nekünk a gyerekorvos pont azt javasolta, hogy adjak rá bent is cipőt, mert a járólap nagyon kemény és a nagyobbik babámnak (aki 2 éves most) ezért dől befelé a bokája...
na bumm...
a zoknival az a bajom, hogy leveszi! kész vagyok, csak húzogatom vissza a lábára. az ilyen kis tutyi-szer cipőket is pikk-pakk lerántja... és félek, hogy felfázik. még nem fűtünk, a levegő nem hideg (tetőtéri lakás), de a padló igen.
lehet most már benyomatom a férjemmel a fűtést és passz, dolog elintézve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!