Milyen húst lehet adni teknősnek?
Én kisállat-kereskedésben veszek minden kaját, halat,bolharákot,garnélát,lisztkukacot,rovart, marhaszívkockát stb.
Az enyém még kicsi,de csak a halat eszi meg,pedig már mindent próbáltam:(
Az én teknőseim kedvencei: elő hal, ebihal, vizicsiga, és máj.
Csirkemellet adhatsz neki, de a legfontosabb a hal, úgyhogy ne az legyen az elsődleges élelme.
csirke, hal, marha a legjobb, hal, esetleg rákféle, de megeszi a lisztkukacot, gyászbogárlárvát, tücsköt is.
a májat az enyéim imádják!
Az enyémek szeretik a csirkemájat, a halat (fagyasztva, szárítva), a marhaszívmixkockát, banánt, epret, barackot (sárga, őszi, nektarin), dinnyéket (sárga,görög), saláta, sárgarépa, fagyasztott kagylóbelet (állatkereskedésben lehet kapni), körtét, almát, meg az úgynevezett teknősmüzlit (ilyen szárított kis rudak). régebben megették a garnélát és bolharákot, de már 8 éve meg se eszik. nálunk a sorrend is fontos, hogy mit kapnak, mert pl. a sárgarépát csak akkor eszik meg, ha először azt adom, ha már kocka után kapják akkor nem. ha én eszek banánt vagy bármilyen gyümölcsöt, nekik is kell adnom, mert megérzik a szagát és megvadulnak (csapkodják a vizet).
az egyik teknősöm egyszer megkóstolta a palacsintámat: amíg sétáltak, felraktam az ágyra, felmászott és beleharapott.
megismerik a piros lavórt, amiből enni kapnak, ha meglátják, akkor turbóüzemmódban futnak a lavórhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!