Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Milyen húst lehet adni teknősnek?

Milyen húst lehet adni teknősnek?

Figyelt kérdés
Milyen húst lehet adni teknősnek, a halon kívül? Csirkemell vagy marhahús például?
2010. máj. 21. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Én kisállat-kereskedésben veszek minden kaját, halat,bolharákot,garnélát,lisztkukacot,rovart, marhaszívkockát stb.

Az enyém még kicsi,de csak a halat eszi meg,pedig már mindent próbáltam:(

2010. máj. 21. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én teknőseim kedvencei: elő hal, ebihal, vizicsiga, és máj.

Csirkemellet adhatsz neki, de a legfontosabb a hal, úgyhogy ne az legyen az elsődleges élelme.

2010. máj. 21. 21:22
 3/5 A kérdező kommentje:
a hal a főéteke, csak ott ahol lakom nem lehet kapni fagyasztott halat, díszhalat meg semmi pénzért nem adnék neki, mert az is van itthon, és imádom őket. Akkor szerintem megyek a csatorna partra és halászok ebihalakat, meg kisebb halakat is. Amúgy csak így néha néha gondoltam, mondjuk akkor csirkemellet adni neki. Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 22. 10:15
 4/5 anonim ***** válasza:

csirke, hal, marha a legjobb, hal, esetleg rákféle, de megeszi a lisztkukacot, gyászbogárlárvát, tücsköt is.

a májat az enyéim imádják!

2010. máj. 24. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Az enyémek szeretik a csirkemájat, a halat (fagyasztva, szárítva), a marhaszívmixkockát, banánt, epret, barackot (sárga, őszi, nektarin), dinnyéket (sárga,görög), saláta, sárgarépa, fagyasztott kagylóbelet (állatkereskedésben lehet kapni), körtét, almát, meg az úgynevezett teknősmüzlit (ilyen szárított kis rudak). régebben megették a garnélát és bolharákot, de már 8 éve meg se eszik. nálunk a sorrend is fontos, hogy mit kapnak, mert pl. a sárgarépát csak akkor eszik meg, ha először azt adom, ha már kocka után kapják akkor nem. ha én eszek banánt vagy bármilyen gyümölcsöt, nekik is kell adnom, mert megérzik a szagát és megvadulnak (csapkodják a vizet).

az egyik teknősöm egyszer megkóstolta a palacsintámat: amíg sétáltak, felraktam az ágyra, felmászott és beleharapott.

megismerik a piros lavórt, amiből enni kapnak, ha meglátják, akkor turbóüzemmódban futnak a lavórhoz.

2010. szept. 25. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!