Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Milyen gyakran kell adni enni...

Milyen gyakran kell adni enni egy teknősnek? 5 éves

Figyelt kérdés
2009. okt. 18. 21:07
 1/7 anonim válasza:
0%
naponta 2szer 3szor elég
2009. okt. 18. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Naponta 2szer 3szor??? Hát már bocs, előző válaszoló, de ez egy nagyon helytelen válasz!

Mikor még kicsi a teknős, akkor kell naponta egyszer (vagy maximum kétszer) etetni, de egy 5 éves teknőst már nem kell naponta etetni! Elég minden másnap, vagy ha kicsit többet adsz neki akkor 3 naponta!

A lényeg, hogy ne mindig ugyanazt add, változatosan táplálkozzon.

Egyébként milyen teknősről van szó? Gondolom ékszerteknős? Na mindegy, a neten nagyon sok erre vonatkozó oldal van, hogy mit adhatsz neki enni és mit nem, nézz utána.

De tényleg nem kell minden nap etetni egy 5 éves tekit...:) Üdv!

2009. okt. 18. 21:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is 2-3 naponta etetem, ékszerteknősöm van. Köszi szépen, csak érdekelt, hogy tényleg helyesen adagolom neki. Még egyszer köszi :)
2009. okt. 18. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 2 ékszertekim van 8 évesek, én heti 2x adok nekik enni (fagyasztott apróhalat, rákot, szívmix-et).
2009. okt. 18. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia,

egy 5 éves teknősnek elegendő hetente 1szer max 2 szer adni enni. Természetükből fakadóan képesek degszere enni magukat mindennap de ez nem egészséges :/ Ha etetsz ügyelj arra h a táplálék kb 90% nyers hal legyen, ne szárított, hanem nyers, jó a fasgyasztott is ,de elötte olvaszd ki :)

Egy kis olvasnivaló:

[link]

És ha kérdésed lenne egy remek forum tapasztalt teknőstartókkal és tenyésztőkkel:

[link]

Sok sikert :)

2009. okt. 19. 23:16
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Én kb 5 évesen kaptam vagyis örökbefogadtam egy tekit, akkor 6 cmes volt, elvittem az állatorvoshoz és ő azt mondta hogy minden nap etessem.. szóval szerintem attól függ mekkora.. ha már nagy akkor elég 2 naponta.. de ha még kicsi etesd naponta.
2009. okt. 20. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem a tekim nincs 1 éves(január 10-én lesz) én 2naponta etetem 1x.Az én tekim most úgyis diétán van mert még ez is sok volt neki.Szóval 5 évesen már elég hetente 2x adni neki.De megkérdezhetsz egy állatorvost is.
2009. okt. 28. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!