Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A teknősöket szabadon lehet...

A teknősöket szabadon lehet engedni? Sos!

Figyelt kérdés
Van 2 királyteknősöm és 2 sárgafülű ékszerteknősöm már 3 éve. Sajnos meg fogok válnom tőlük de nem szeretném elajándékozni egy idegennek, mert félek, hogy rossz kezek közé kerülnek, ismerősöm pedig nincs, akinek kellenének. Arra gondoltam, hogy ahelyett, hogy nagyobb akváriumot veszek nekik, inkább elengedem őket egy tóhoz, ahol szabadon élhetnek, nincsenek úgymond ketrecbe zárva. Elgondolkodtam rajta, hogy éhen halnának, mert megszokták az etetést, de szerintem ez nem lehetséges, hiszem ott van a millió rovar, hal, és a természet adta dolgok, amiket elfogyaszthatnak. Szerintem nagyon örülnének, ha szabadon lennének:) El tudom őket engedni, ugye?
2017. jún. 29. 19:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Szóval a lényeg még egyszer kérdező, hogy el ne felejtsd itt a nagy vitatkozásokban: rossz ötlet, mert az ékszerteknős kiszorítja a mocsári teknőst, a királyteknős meg megfagyna télen.
2017. jún. 30. 00:36
 22/34 A kérdező kommentje:
Jólvan, nem kell ennyire leugatni a fejemet. Ha bemegyek az állatkertbe, mit csináljak? Kinek adjam a tekiket??
2017. jún. 30. 09:24
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a jegykiadónak...

Ha már előzetesen nem tudsz írni nekik egy e-mailt, vagy felhívni őket, egy gondozót keress meg a kérdéseddel, az csak elirányít majd téged valahova.

És nem, nem lenne jobb nekik. Mint már írták ők szaporított élőlények, halvány lila gőzük sincs a vadonról, a természetről, ahol minden nap a túlélésről szól.

Az, hogy vannak ösztöneik édes-kevés, de valószínű, hogy hamar elkapnának valami betegséget, ami seperc idő alatt kinyírná őket.

Egyébként, ha ennyire sajnálod őket a fogságban, miért tartottad őket 3 évig?

Próbáld meg őket elpasszolni különböző apróhirdetési oldalakon, ha állatkert, vagy valaki ismerős nem fogadja be őket. Semmi képen se engedd el őket!

Illetve, nem lehurrogtuk a fejedet, csak te kérdeztél, mi meg normálisan válaszoltunk, csak neked nem tetszett az igazság...

4-es voltam.

2017. jún. 30. 15:50
 24/34 anonim ***** válasza:
De jó akinek van tekije,én mindig is ékszert akartam de mára már ritkaság a tavakban meg csak ritkán látok.azt meg nem lehet kifogni.
2017. jún. 30. 19:21
 25/34 Platypus ***** válasza:
84%
Az állatkert gazdasági bejáratához kell menni, ott átveszik szó nélkül a teknőseidet. Pár hónapja vittem be természetből fogott ékszerteknőst, úgyhogy most is rendben működik a rendszer.
2017. jún. 30. 20:06
 26/34 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, szabadon semmiképp ne engedd őket, viszont menj el a facebook-os Teknőstartók csoportjába. Befogadják őket, sok professzionális teknőstartó van ott, ahol nagyon jó helyük lesz. Sokak saját nagy tóban tartják őket, ami már törvényes is eben a formában. Állatkereskedést és kertet inkább felejtsd el. Rossz volt legutóbb nézni az állatkertben, hogy hogy tartják őket...
2017. júl. 1. 10:47
 27/34 A kérdező kommentje:
sajnos nem igaz amit, mondasz 4es, mert valaki lehordott...és eddig azért nem sajnáltam, mert másképp gondolkoztam az emberek változnak.
2017. júl. 7. 21:25
 28/34 A kérdező kommentje:
akkor most adjam állatkertbe vagy ne? miért, milyen körülmények között tartották őket?
2017. júl. 7. 21:28
 29/34 anonim ***** válasza:

Nagyon kicsi tóban rengeteg teknős rossz állapotban. Van amelyik a tótól 15 méterre volt és alig mozgott, senki nem foglalkozott vele... Én vittem odébb szegényt, mert az út közepén feküdt.

Ezért mondom, hogy menj el abba az facebook-os csoportba. Két perc alatt találsz olyan embert, aki befogadja őket és jó helyük lesz, boldogan élhetnek majd. Nem csak be lesznek hajítva egy tóba, hanem foglalkoznak is velük úgy, ahogy kell. Így tehetsz értük a legtöbbet.

2017. júl. 8. 06:45
 30/34 anonim ***** válasza:

Eléggé elszomorító, hogy próbálod rávenni magad, hogy a természetben jobb nekik, holott valószínűleg ezzel csak a saját gondatlanságodat akarod jobb színben feltüntetni.

Nem tudom, hogy végül mit csináltál velük, de ha még mindig nálad vannak, adj fel egy apróhirdetést, hogy gazdát keresel, hátha valami tótulajdonos befogad egyet-kettőt.

2017. júl. 28. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!