Szabadon élő gyíkoknak hogyan és milyen módon lehet ideális életkörülményeket teremteni? Gondolok itt búvóhelyre, gyíkvárra környezetre stb.
A legideálisabb egy jó kis farakás. Legyenek benne kisebb és nagyobb darabok is, hogy az üregek mérete változó legyen. Nem baj, ha összevissza-kinézetű. Legyen mellette pár jókora napsütötte kő, mert a gyíkok szeretik a meleget. Legyen mellette egy kis "gondozatlan" vegetáció, ami odavonzza a gyíkok táplálékául szolgáló rovarokat.
Ajánlom figyelmedbe: [link]
Én meg egyelőre nem is az ideális hely kialakításán vagyok, hanem azon, hogy mit ne tegyek, amivel keresztbe tehetek a gyíkoknak, békáknak. Jó a békákat jobban ismerem, ők pl a nagy kövek üregei alatt imádnak lenni. De a gyíkok?
Tavaly én is észrevettem egy gyík családot nálunk, ici-pici gyíkjaik is lettek. De elképzelésem sincs, hogy hol lehettek a tojásaik...
Azóta, mióta őket láttam, gereblyézni sem merek, nehogy füvet nyírni, vagy terep rendezni... :) A család mérges, mert azt hiszik lustaságból nem szedtem még össze a tavaly őszi faleveleket. De ha elmondanám, hogy a gyíkokat féltem, még jobban kiakadnának... :)
Bocsi a meséért, igazából csak egy köszit akartam mondani az első válaszoló linkjéért!
Ennyivel tudok hozzájárulni a projekthez: [link]
"Azóta, mióta őket láttam, gereblyézni sem merek, nehogy füvet nyírni, vagy terep rendezni... :) A család mérges, mert azt hiszik lustaságból nem szedtem még össze a tavaly őszi faleveleket." Áhh, nálunk ugyanez a helyzet, csak pepitában: az erdei béka lebabázott a tavunkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!