Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Szerintetek ez kígyó vagy...

Szerintetek ez kígyó vagy sikló? (kép) Kell félnünk tőle?

Figyelt kérdés

[link]

Körülbelül 3 méteres hosszúságú lehet. Sajnos csak ilyen minőségű képünk van, webkamera rögzítette. A kutyát nem támadta.

2017. jún. 2. 09:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ez egy sima erdei sikló,aláírom h szépen fejlett de azért menézném mérőszalag mellett h valójában mekkora...
2017. jún. 2. 10:38
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg őket:

[link]

2017. jún. 2. 10:46
 23/29 anonim ***** válasza:
Szerintem haragossikló lehet, de tényleg szinte semmit se lehet látni a fotón.
2017. jún. 2. 10:49
 24/29 anonim ***** válasza:
erdei siklo es szerintem sincs 3 meter, ez egy tok normalisan fejlett kigyo
2017. jún. 2. 10:50
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg van egy házi kígyód. Praktikus megfogja az egereket. Amíg nem bántod ő sem fog téged. Adj neki nevet :)
2017. jún. 2. 10:58
 26/29 anonim ***** válasza:

Haragossikló nem ilyen....

Sikló az biztos, mert a M.o-i viperák mintázata nem látszik...

Én erdei siklónak mondom...

2017. jún. 2. 11:05
 27/29 Hardy Weinberg ***** válasza:
100%

1. Ez biztosan, nem pedig szerintem, egy kígyó. Továbbá valószínűleg, azaz szerintem és még jó pár ember szerin is, sikló. És szerintem, bár a kép tényleg kevéssé használható, egy erdei- vagy vízisikló lesz, mivel bár nem tudom hol laksz, de a haragos siklót kizártnak tartanám, egzotikus kígyóra pedig nem tippelnék.

2. Félni a Magyarországon honos kígyók közül egyiktől sem kell, kellő mértéktartással kezelve semmilyen gond nem akadhat. Egyedül a keresztes vipera mérge okozhat orvosi ellátást igénylő állapotot, főleg gyerekekben és idősekben, de figyelembe véve, hogy évente átlagosan kevesebb mint 1 (azaz egy darab) marás történik az országban, hát...

3. A képen lévő kígyó biztosan nincs 3 méter. Nem elemeztem ki a képet, de elhiszem, hogy volt aki megtette, és legfeljebb 1 méternek becsüli az állat hosszát, az kifejezetten hihetőnek tűnik mind erdei sikló mind vízisikló esetén. 3 méter hosszúra megnövő kígyófaj nem honos mifelénk.

4. Ha a kutyát nem támadta, miért gondolod, hogy veletek szemben másként viselkedne?

2017. jún. 2. 11:33
 28/29 anonim ***** válasza:
Biztos nincs 3 m hosszú, szerintem ég 1,5 m sem. Ez olyan, mint az, hogy sok oldalon azt írják, hogy egy anakonda 9 m hoszú és 250 kg tömegű is lehet, közben meg a legnagyobb anakonda, amit egy tudós lemért (aki mellesleg több, mint 1000 anakondát lemért) 5,21 m hosszú és 97,5 kg volt.
2017. jún. 2. 15:39
 29/29 anonim ***** válasza:
biztos hogy egy haza siklófaj.Ugye a seprűnél jól látszik az arány.Az a 3 méter meg keresztbe álló szemek műve.
2017. jún. 5. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!