Szerintetek ez kígyó vagy sikló? (kép) Kell félnünk tőle?
Körülbelül 3 méteres hosszúságú lehet. Sajnos csak ilyen minőségű képünk van, webkamera rögzítette. A kutyát nem támadta.
Haragossikló nem ilyen....
Sikló az biztos, mert a M.o-i viperák mintázata nem látszik...
Én erdei siklónak mondom...
1. Ez biztosan, nem pedig szerintem, egy kígyó. Továbbá valószínűleg, azaz szerintem és még jó pár ember szerin is, sikló. És szerintem, bár a kép tényleg kevéssé használható, egy erdei- vagy vízisikló lesz, mivel bár nem tudom hol laksz, de a haragos siklót kizártnak tartanám, egzotikus kígyóra pedig nem tippelnék.
2. Félni a Magyarországon honos kígyók közül egyiktől sem kell, kellő mértéktartással kezelve semmilyen gond nem akadhat. Egyedül a keresztes vipera mérge okozhat orvosi ellátást igénylő állapotot, főleg gyerekekben és idősekben, de figyelembe véve, hogy évente átlagosan kevesebb mint 1 (azaz egy darab) marás történik az országban, hát...
3. A képen lévő kígyó biztosan nincs 3 méter. Nem elemeztem ki a képet, de elhiszem, hogy volt aki megtette, és legfeljebb 1 méternek becsüli az állat hosszát, az kifejezetten hihetőnek tűnik mind erdei sikló mind vízisikló esetén. 3 méter hosszúra megnövő kígyófaj nem honos mifelénk.
4. Ha a kutyát nem támadta, miért gondolod, hogy veletek szemben másként viselkedne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!