Ki tudja hízni egy teknős a páncélját?
én meg úgy hallottam h igen is, ha sok kaját adunk neki és nem mozog eleget, akkor ki tudja hízni a pancélját, és akkor megfullad. Ezért kell egy felnőtt teknősnek hetente 1x-2x adni enni.
Nekem sárgafülű ékszertekim van.
igen kitudja hízni... ha sokat eszik és nem mozog eleget
ezért kell neki nagy tér vizben ahol uszizhat, és ne etesd naponta, csak kb3 naponta
Egy ékszerteknős azért ékszer, mert picike. De ha naponta eteted, akkor ugyanúgy nő, mint egy óriásteknős :D
Egyik ismerősünknek van egy, kb 50cm átmérőjű lett, és külön szobában lakik. Nem hízta ki a páncélját, csak simán nőtt-nőtt-nőtt ékszerteknős létére, mert naponta többször etették :D
A teknősök ugyan úgy el tudnak hízni mint bármely más állat. Viszont mivel a bőrükben csont és szarulemezek vannak a zsír ez alatt halmozódik fel, esetleg a teknő nyílásainál (nyak, farok, lábak) tud kifelé terjedni.
Az elhízás nem az elfogyasztott táplálék mennyiségétől, hanem a bevitt energia (étel) és a felhasznált energia (mozgás) arányától függ. Tehát ha van elég területe a mozgásra, és nem tömöd tele cukrozott ételekkel, akkor általában nincs probléma egy teknőssel.
09:41
Az ékszerteknős azért ékszerteknős mert színes. És nem kicsik, a természetben 25-35 cm teknőhosszúságot is elérhetik (bár lehet, hogy ez neked még kicsi), és mint a példa is mutatja mesterséges tartás mellett még ennél is nagyobbra megnőhetnek (aminek az lehet az oka, hogy a hüllők életük végéig növekednek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!