Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Ki tudja hízni egy teknős a...

Ki tudja hízni egy teknős a páncélját?

Figyelt kérdés
2010. máj. 16. 21:18
 1/9 anonim válasza:
0%
nem, az vele együtt nő
2010. máj. 16. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én meg úgy hallottam h igen is, ha sok kaját adunk neki és nem mozog eleget, akkor ki tudja hízni a pancélját, és akkor megfullad. Ezért kell egy felnőtt teknősnek hetente 1x-2x adni enni.

Nekem sárgafülű ékszertekim van.

2010. máj. 16. 21:24
 3/9 anonim válasza:
47%
Egy bizonyos korig vele nő utána ha kb megállt a növésben ak tényleg megfulladhat ha sokat kap enni.De ettől nehogy keveset adj neki;)
2010. máj. 16. 21:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

igen kitudja hízni... ha sokat eszik és nem mozog eleget

ezért kell neki nagy tér vizben ahol uszizhat, és ne etesd naponta, csak kb3 naponta

2010. máj. 16. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Én már láttam olyat, ami ki tudta. Nem volt szép látvány.
2010. máj. 16. 21:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Ki tudja, én is láttam a képet, de most nem találom.
2010. máj. 16. 22:08
 7/9 anonim válasza:

Egy ékszerteknős azért ékszer, mert picike. De ha naponta eteted, akkor ugyanúgy nő, mint egy óriásteknős :D

Egyik ismerősünknek van egy, kb 50cm átmérőjű lett, és külön szobában lakik. Nem hízta ki a páncélját, csak simán nőtt-nőtt-nőtt ékszerteknős létére, mert naponta többször etették :D

2010. máj. 20. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:

A teknősök ugyan úgy el tudnak hízni mint bármely más állat. Viszont mivel a bőrükben csont és szarulemezek vannak a zsír ez alatt halmozódik fel, esetleg a teknő nyílásainál (nyak, farok, lábak) tud kifelé terjedni.

Az elhízás nem az elfogyasztott táplálék mennyiségétől, hanem a bevitt energia (étel) és a felhasznált energia (mozgás) arányától függ. Tehát ha van elég területe a mozgásra, és nem tömöd tele cukrozott ételekkel, akkor általában nincs probléma egy teknőssel.

2010. máj. 20. 10:45
 9/9 anonim ***** válasza:

09:41

Az ékszerteknős azért ékszerteknős mert színes. És nem kicsik, a természetben 25-35 cm teknőhosszúságot is elérhetik (bár lehet, hogy ez neked még kicsi), és mint a példa is mutatja mesterséges tartás mellett még ennél is nagyobbra megnőhetnek (aminek az lehet az oka, hogy a hüllők életük végéig növekednek).

2010. máj. 20. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!