Már nincs szükségem az ékszerteknősre, mit csináljak vele?
Különböző okokból már nem tarthatom meg 1db sárgafülű ékszerteknősömet (kb. ~13 cm, 2 eves)
Hova tudnam rakni, mit kezdjek vele?
vidd vissza az állatkereskedésbe, vagy hirdesd meg facebookos csoportokban.
Most veszel majd gondolom egy amstaffot mert az annyira cuki, 2 év múlva meg megy a sintértelepre
Semmiképpen se engedd szabadon!
Keress neki jó gazdát. Ha ingyen felrakod akkor nagy eséllyel hamarosan elviszik. Pénzért ne tedd fel, úgy "rajtad marad", szinte 100%.
Ha mégsem jelentkezik érte senki,akkor próbálj te gazdit keresni neki.Sok hirdetés szokott lenni,akik örökbefogadnának megunt teknőst.Ők a te embereid.
És én is azt tudom tanácsolni mint a többiek,hogy a közeljövőben ne tarts több állatot.Egy teknős akár 50-60 évig is elél. Ha te 2 év után meguntad "nincs rá szükséged" akkor ez sokat elárul arról,hogy mennyire vagy felelős állattartó. Nincs ezzel baj,nem mindenkinek való az állattartás.Neked sem, így ne erőltesd többet kérlek.
8# nem csak a gyerekek ilyen felelőtlenek.sok felnőtt is simán lepasszolja az állatát 1-2 év után , mert most költözik, meg jön a baba..a valóság meg az,hogy megunták az állatot, nincs kedvük takarítani a helyüket,sokba van, nem ad annyi szeretetet mint várták..stb..
az a szerencse,hogy a teknősök nem igazán ismerik fel a gazdájukat,úgyhogy nem nagy törés nekik,hogyha holnaptól más gondozza őket. csak jó gazdát keress neki kérdező.
a kereskedés meg biztos vagyok benne,hogy nem fogja vissza venni a 13 cm-es teknőst. nekik az a lényeg,hogy kicsi legyen és cuki . és kis helyen elférjen.
A többiek mindent leírtak..
Ajánlom figyelmedbe a Teknőstartók facebook-os csoportot. Van ott pár ember nagy kerti tavakkal, akik még hajlandóak egy sokadik teknőcöt is befogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!