Ha teknőst szeretnék vásárolni otthonra, akkor mikre van szükségem, hogy megfelelően tudjam tartani?
Igen,nem mindegy hogy pl: ékszerteknőst vagy görög teknőst szeretnél.
Ami mindkettőnek kell az a meleg biztosítása de amúgy a szügségleteik szinte mindenben eltérnek...mivel az ékszerteknősök ragadozók a szárazföldi teknősök meg növény evők.
Ami kell :
- Egy terrárium(teljesen üvegből) amég kicsik addig lehet 15 literes is de hamar kifogják nőni,ezért érdemesebb egyből 50+ literest venni később pedig majd egy 100-120 literest. ~drága.
- egy lámpa(megveheted a kisállat kereskedésben kérj teknősöknek való lámpát,/hűllő lámpát) de egy erősebb asztali lámpa is megteszi.~a hüllő lámpa kicsit drága de megéri.
-egy kimászó(szintén a kisállatkereskedésben megveheted,aķkora legyen mint az aqua terrárium harmada) vagy csinálhatsz otthon is(google a barátod)~nem annyira drága
-ajzat( közepes méretű kavicsok,ne legyen olyan kicsi hogy letudja nyelni,de ne legyen olyan nagy hogy ne tudja elmozdítani)~olcsó
-ha akarsz dekorálhatsz műnövénnyel(nem ajánlom az élőt mert vagy megennék vagy szétszednék)~attól függ milyen de olcsó ez is.
-fagyasztott kishalak(ez nagyon fontos,ez a fő táplálék)~olcsó bár néhány helyen elég borsos ára van a mennyiséghez képest.
-szűrő,(ha nem akarod két naponta subickolni a territ,egy szűrő nagyon praktikus)~nem annyira drága
-víz melegitő(ahány literes a tank,annyi wattos)~nem drága.
-Pontos árat nemtudok mondani mivel külföldön élek-
ha a gondozással,etetéssel vagy betegségekkel van kérdésed írj rám:)
Kleo.
Nem..szerintem bőven elég hogyha napi 2-4 órát megy,szerintem annyi elég nekik napozásra nem kell egésznap égnie.Viszont jó ha hetente legalább egyszer kapnak rendes napfényt(igen tudom télen ez elég necces)
Igazából hogyha megvan a kalcium pótlás és egy két óra természetes napoztatás akkor nem lesz páncélpuhulás vagy ilyesmi.
Persze mivel télen nehezen oldható meg a természetes napfény ezért ajánlom a napi 6 óra lámpát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!