2 pézsmateknőshöz szeretnék még egy ékszeékszerteknőst, ez lehetséges?
a baj szerintem, hogy kesobb eltero meretuk lesz, ebbol (is) adodoan az ekszernek magasabb vizszint szukseges. valamint dominancia is kiakulhat koztuk szinten a meret miatt. mekkora az akvariumod? én külön raknam a pezsmakat. elvégre nem tarsas lények
a pézsma lehet 10cm marad, míg az ekszer akar 2-3xosa lehet
nekem irtad privátba, hogy 10literes,kesobb 40l
pezsma tekinek 60*30*30 az ajanlott minimum, ekszertekinek ertelem szeruen nagyobb.
Én is olvastam valahol ezt a 60x30x30-as minimális méretet, ami szerintem nagyon karcsú. Főleg egy párnak 54 liter?
A pézsmateki jóval kisebb, mint az ékszer, de attól függetlenül, ugyan úgy víziteknős, aki imádja a tágas teret, a sok vizet. Egész nap az aljzatot kutatja, bújkál, szundikál és sokkal kevesebbet jön fel a szárazulatra.
Sokan azon a véleményen vannak, hogy ugyanakkora akváriumba mehet, mint az ékszer, csak sűrűbbre kell berendezni, hogy legyenek kapaszkodói...
De 50-60 liter víz, biztos, hogy nagyon kicsi élettér...
a kérdező 10literesben tartja, kesobb 45litetesben akarja....
erre reagaltam... 10literbe negy teknost hatalmas felelotlenseg, jol megbuntetnenek ezert es nem is fogja sokáig huzni....
amúgy furcsallom, hogy a két pezsma teki 10ezer korul volt, de egy normális akira nem futja.
10liter...rossz vicc
Kedves kérdező, értsd már meg végre, tök mindegy, hányat akarsz, mert ezt így nem lehet!Nem szabad őket együtt tartani, és nem véletlenül. Mit akarsz, hogy valamelyik elpusztuljon? Vagy hogy a pézsmateknős megfulladjon? Mert az ékszerteknős vize neki túlságosan sok, és bizony megfulladhat. Ilyen pici p.csa akváriumban meg semmilyen teknős nem érzi jól magát. Nyomorogni fog már ez a kettő is! Az ékszerteknős meg pláne. Hova akarod rakni, ha 25 centi lesz?? Tudod, hogy a helyhiány mennyi problémát okozhat? Ötször ekkora területen sem lehetne őket együtt tartani.
Persze azt csinálsz, amit akarsz, de ez állatkínzás.
akkor hármat... most tök mindegy én zárnálak be egy tíz literes akváriumba és élvezd akkor.
ezért kötném engedélyhez az állattartást, hogy ne tudjon minden barom hozzájutni az állathoz, 0 felelősség tudattal.. nem kellett volna 1 teknőst sem venni, amíg nincsen megfelelő akváriumuk . legelőször a felszerelést kell megvenni, az állatnak a legutolsónak kéne lennie.
az ékszerteknős meg nem marad akkora mint a pézsma. azzal számoltál? mi lesz amikor túlnövi az akváriumot?vagy agresszívak lesznek a kis terület mellett?
ritka retardált vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!