Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Sürgős! Bejött a kertünkbe...

Sürgős! Bejött a kertünkbe egy teknős! Milyen fajta, mit eszik, hova lenne érdemes vinni? Képek + bővebben lentebb!

Figyelt kérdés

Ma vettünk észre egy teknőst a kertünkben. Nem zavar, persze, nyugodtan maradhatna itt akár, de nyilván mászkálni fog és a házunktól nem messze egy nagyon forgalmas főút van (!) - gondolom, jó lenne, ha arra nem menne, de a kapunk alatt könnyen ki tud menni.

Vajon miért jött a kertünkbe, esetleg a lehulló gyümölcsök miatt? (Faeper, ringlószilva, málna.) Nem tudom, hogy eszik egyáltalán ilyesmit?! Megírnátok?

Nem messze tőlünk van egy nagy üres telek, ahol van egy tavacska, nádassal, fák, bozót. Onnan jöhetett? Vigyük oda szerintetek?

A kertünkben nincs külön víz, tegyünk neki?

Képek:

[link]

2015. jún. 27. 15:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Igen egy gyönyörű, kifejlett sárgafülü ékszerteknős, és igen, sajnos valaki elengedte és sorsára hagyta.

Ha van a környéken valakinek egy szép kerti tava, akkor ideális otthona lehetne.

Itt egy cikk a tartásukról:

[link]

2015. jún. 28. 16:34
 12/17 anonim ***** válasza:

sárgafülű, nem nagy igényű de elég koszos tud lenni. veszel neki egy szigetes akváriumot, meg eteted egy 2-3 naponta vígan ellesz. nekem is két ilyen van. 60x30x30 as akváriumban, kb egy 6-8 centi magas vízben az enyém vígan eléldegél.

ha kertbe akarod egy kis kertitó vagy egy földbe ásott lavor egy kis elkerített részen ahol van szigete az is tökéletes de akkor télre mindenképp vidd be valahova.

2015. jún. 29. 17:05
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindegyik hozzászóló válaszát!

És azt is, hogy olyan gyorsan a segítségemre siettetek!!!

Most nem tudom, hol van a teknős.

Itt a fűben vagy pl. a málnásban könnyen el tud bújni!

Még egyszer köszi, nagyon rendesek vagytok! :-)

2015. jún. 29. 17:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Mielőtt az előző válasz szellemében bárki is az állatok hasonló megkínzására kapna ösztönzést, még egyszer ajánlanám a fenti cikket:

[link]

2015. jún. 29. 17:45
 15/17 A kérdező kommentje:

Most nincs meg a teknős, de ha még előbújik, előjön, akkor sem szeretném megtartani.

Életem során sok kóbor állatot befogadtam már - de most úgy érzem, nincs erre kapacitásom jelenleg, így ha előkerülne a teknőske, akkor megpróbálnék neki gazdit keríteni - azt hiszem.

2015. jún. 29. 19:06
 16/17 anonim válasza:
Szia . Ez egy sárgafülű ékszerteknős. Vegyetek neki egy nagyobb akváriumot . Félig legyen benne víz és rakj bele egy olyan követ amin ki tud menni napozni . Szerintem tartsátok bent. Etessétek táppal vagy salátával meg másféle zöldségekkel
2016. márc. 29. 00:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy, de már régi a kérdés, nem aktuális; a teknős jött és ment.
2016. márc. 29. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!