Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Milyen más vitamin hüllőknek,...

Milyen más vitamin hüllőknek, leopárd gekkónak? Promotor 43 Áp-17

Figyelt kérdés
Sok helyen ugyanazt a szöveget átíratlanul találom, ezért igazán nem sok új infót találok két táplálékkiegészítőről, a Promotor 43 por ami vitamin és Áp 17 ásványi premix ami pedig kalciumot és foszfort tartalmaz. Ha tudtok róla valamivel többet, hogy mennyivel jobb illetve rosszabb a boltba kapható úgymond márkásabb kiegészítőknél, vagy használjátok ezeket kérlek írjátok meg. Egyik pl itt volt [link]
2010. márc. 1. 12:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%

Na igen a hobbicélú hüllőtartás még csak nemrég terjedt el, nemsok kutatás van róluk, főleg az egzotikusabb fajokról nem. Azt, hogy a pro43 áp17 honnan ered nem igazán lehet tudni, mint ahogy tapasztalatad mindenki csak átveszi. Valszeg ez úgy indulhatott, hogy egy kutató intézetben, ahol nagy tömegben tartottak hüllőket, olyan keveréket állítottak össze ami nagy tömegben, olcsón beszerezhető, de fedezi a hüllők főbb igényeit. Ez aztán átkerült a köztudatba.

A többi vitaminnál valami hasonló a helyzet. Ha megnézed, mindben van pl c vitamin. Az alapján a kevés kutatás alapján, ami erről a témáról szól, feltételezhetjük, hoyg ez egyáltalán nem kell nekik, maguk tarmelik? Tehát ebből az is látszik, hogy megint nem direkte nekik fejlesztették, csak átvettek egy már meglévő vitamint, és a fontosabb összetevők arányát módosították. Vagyis kb ugyanolyan jó, mint a pro43. Innentől fogva azt veszed, ami olcsóbb, vagy jobban tetszik.

2010. márc. 3. 20:41
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm kimerítő válaszod és véleményed. :) hasznos volt!
2010. márc. 4. 07:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Hát a promotort biztosan nem adnám neki. Évek óta léteznek kiváló hüllövitaminok(korvimin, Exo-Terra, T-Rex, Beaphar, Tetra) mi tenyésztők is ezeket használjuk, kerestem neked ilyeneket, itt ezen a linken találsz számosat:

[link]

ha jól számoltam vagy 35 féle vitaminjuk van:)

de a lényeg, hogy ma már léteznek fajspecifikus hülővitaminok is, valójában neked erre lenne szükséged, kifejezetten leopárdgekkós vitamin:

[link]

írj nekik emilt, biztosan segítenek.

2010. márc. 4. 21:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket ismerem, csak ez a két termék kiválthatja őket, mert ár érték arányban sokkal jobb lett volna:) Azért mert igazán nagyon sok eltérés nincsen a két termék között valamiből az egyik többet tartalmaz mint a másik van amiből a másik. De akkor megerősítés, hogy tényleg jobbak a számukra kifejlesztettek. Azért kérdeztem, mert igazán nincs leírás ezekről, csak hogy használják, és így bizonytalan voltam. Egyébként Terravit Reptolife és Reptocal kiegészítőket ajánlották máshol.
2010. márc. 5. 09:07
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

a Tetra Terravit vitaminok általános igényeket kielégítő készítmények, a promotor pedig egy a takarmányállattartásból átvett NEM hüllőspecifikus készítmény(konkrétan csirkékre és disznókra lett kifejlesztve!!!). Én kifejezetten nem ajánlom neked ez utóbbit. Ha spórolni akarsz akkor válassz bármilyen hüllővitamint, ha a leopárdgekkónak való fajspecifikusat szeretnél akkor pedig válaszd a T-Rexet.

Egyébiránt ezek a készítmények nem romlanak meg ha légmentesen lezárod őket és a hűtőben tárolod, vagyis normál használat melett 1-2 évre biztosan elég lesz bármelyik :)

2010. márc. 5. 15:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot, és a Reptolife, reptocol? Végül is a T-rex a kettő keveréke? Mert igazán Repto beltartalmakat nem találtam, viszont a t-rexről csak annyit hogy a és d vitamin mennyi van benne illetve hogy kalcium van benne?

Mert ár arányban a T-rex 2,5x-ese a másik kettő keverékének.

reptocal 100 1937ft

reptolife 100 -II- ft

T-rex leogekko 50 2250 ft

2010. márc. 5. 16:40
 7/14 anonim ***** válasza:

a két dolog más és más. az egyik egy Calcium táplálékkiegészítő a másik egy vitaminkészítmény. valójában a kettőt egyszerre kellene használnod, ezt tudja a T-Rex.

A calcium készítményk(pl. JBL MicroCalcium) a megfelelő Calcium/Phosphor bevitelre valók

Míg a vitamin készítmények –bár tartalmaznak calciumot és phosphort a szükséges vitaminokra vannak kihegyezve (ExoTerra Multivitamin) ezek általában kiváló általános készítmények, a legtöbb esetben kiválóak.

A T-Rex készítmények első ránézésre drágábbak, de ha az összetevőket megnézed akkor kiderül, hogy nem kell más táplálékkiegészítőt adni melette, ezért valójáben egy jól optimalizált azaz "olcsóbb" készítmény, ráadásul fajspecifikus! tehát nem egy kígyóra, vagy békára van fejlesztve hanem az általad tartott leopárdgekkó igényeinek 100%ban megfelelő.

Ne felejts el a vitamin készítmény mellé venni egy mondjuk ExoTerra márkájú UV-B fényt adó izzót (sütkérezőt, spotot vagy compactot) mert hiába adod a vitaminkészítményt UV-B fény nélkül a hüllők NEM tudják beépíteni azt a szervezetükbe! Ez utóbbi nagyon fontos!

2010. márc. 6. 15:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a kérdéshez, de Budapesten a KisTeki terrarisztikai szakkereskedésben saját keverésű vitaminport állítanak elő, egy kis doboz 400 Ft. Keress rá esetleg neten a boltra és hívd fel őket infóért.
2010. márc. 7. 10:52
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
ilyen házilag kevert "nemtudnimivanbenne" hintőport én is adok neked és csak 300Ftot kérek érte :) üzletelünk? :)
2010. márc. 11. 00:11
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem hintőporra voltam kíváncsi azt én is tudok venni, sőt ezt is megtudom venni. Tapasztalatok érdekeltek.
2010. márc. 11. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!