Lehet szűrő nélkül is kerti tóba teknőst tartani?
Szűrés és vízáramlás nélkül nem beszélhetünk élő vízről. A vízben lebontó baktériumokra van szükség, hogy ne halmozódjanak fel veszélyes anyagok. Sem állat sem növény nem tud életben maradni egy szűrés és áramlás nélküli vízben, ami idővel egy élhetetlen pocsolyává válik. Sajnos kénytelenek lesztek beinvesztálni, de sok sikert.
Nem tudom mit irkálnak itt előttem lévők,nem kell szűrő,veszel egy kis szökőkutat aztán az már mozgatja a vizet. Semmi szűrű /uvc/ semmi más baromságra nem kell költeni,időnként cseréled a vizet,1évbe 1x max elég kitakarítani és nem lesz gondod.
Idős embernél itt a faluban kb 10-12 méter hosszú és 3méter széles,kb 60-70cm mély vízben vannak a halak meg 70-80db nagy teknős béka.
Semmi szűrő nincs,minden nap enged bele friss vizet és évente 1x nagytakarítás a tóban.
Lelátni tisztán a tó aljára.
Ezt még hasznos lehet elolvasni:
Ha erről az egy teknősről lenne szó, megteheted, hogy leásol neki valamit. Vannak azok a kagyló alakú homokozók, amibe több mint száz liter víz fér. Ha nagy a teknős, ebből simán ki tud mászni. Ha rendesen leásod, körberakod kövekkel, nem fog annyira szennyeződni, max algásodni. Heti egyszer kell legalább tisztítani.
Én tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, de egy ilyen homokozó pár ezer ft, és ideiglenesen megfelel, amíg később esetleg tudsz neki rendes tavat csinálni.
ballabeci
te sem olvastad figyelmesen amit én írtam.
ugyan nem kis tó de nem is 1db békáról van szó hanem több mint 70db ról.
Oszd fel azt a tavat 70részre aztán már nem is olyan nagy vízmennyiség békánként.
Másik dolog hogy kis tóban a vízcsere vagy a takarítás is jóval egyszerűbb és gyorsabb,nem kell egyből minden hülyeséget megvetetni.
láttam én már kis méretű tavat teknős nélkül 50-60ezres uvc szűrővel meg egész nagy teljesítményű levegőztetővel aztán 10cm-re nem lehetett le látni.
olyan zöld volt a víz mint a kérdés mezője oda fent.
A következőt javasolnám a kérdezőnek:
A válaszokból össze lehet gyúrni egy eljárást.
A korábban javasolt homokozó, vagy kis medence leásása átmenetileg jó megoldás lehet, de árnyékban legyen, mert 100-200 liter víz nagyon gyorsan felmelegszik. Még árnyékban is ellenőrizni kellene a melegedést. Aztán készítsd el a kerti tavadat, szintén olyan helyre, ahol valamelyik része mindig árnyékban van. Kezdetben ne tegyél bele szűrőt, csak figyeld meg mi lesz a vízből pár hét alatt. Ha minden oké, tedd bele a tekit is, de folyamatosan figyeld a vizet hogyan bírja a fokozódó terhelést. Ha nincsenek mérőeszközeid, akkor az egészséges élő víz szép tiszta, áttekinthető, enyhén barna árnyalata van, és nem büdös.
(közben gyűjts szűrőre, lehet már 12-15 ezerért is venni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!