Tudtok fel sorolni pár kisméretü teknőst amit lehet otthon terráriumban tartani?
Kedves kérdező!
A maximálisnak megadott tíz centi azt mutatja, hogy nem értesz a teknősökhöz. Mielőtt beszerzed, mindenképp tájékozódj róluk.
Ha kisebbet akarsz, válassz pézsma- vagy iszapteknőst, bár ezek is nagyobbra nőnek, mint tíz centi, a kisebbek max 15-re.
Ezen az oldalon könnyen tudsz választani.
Azt javasolnám előbb ismerd meg a teknősök fajtáit. Olvass utána a helyes tartás alapjainak. Takarmányozás, vízszükséglet, vízszűrés, ideális akváriumméret stb...
Ha már jól tudsz mindent, akkor kellene keresni olyan teknőst, aminek a tartására fel vagy készülve, és számodra vállalható. A pézsmateknős kisebb mint az ékszer és könnyebben tartható.
Ezt a cikket javaslom:
" borzalmas szagot áraszt, ráadásul nagyon harapós is"- hát én ez alapján nem ajánlanám a pázsmateknőst...
Én görögtekit javaslok. Nekem már 12 éve van görögtekim, nagyon aranyos, most kb. 15 cm-es, a hímek nem is igazán nőnek nagyobbra, ellátásuk is viszonylag egyszerű, az otthon megtalálható gyümölcsök és zöltségek zömét megeszi, szelíd állat és akár 100 évig is elélhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!