Teknős páncéljának a pereme miért puha?
Sziasztok!
1 hete vettem egy sárgafülű ékszertekit, minden rendben volt vele, jól érezte magát a vizében, evett rendesen, állandóan csak zabálna :)
Viszont olyan 2 napja láttam, hogy levált egy nagyon picike rész a páncéljáról, utána olvastam, azt írták, hogy ez természetes, hiszen növekszik.
Most viszont alig fél órája észre vettem, hogy a páncéljának a pereme, körbe végig puhácska picit. Olyan, mintha a külső perem mentén le lehetne hajtani neki. Persze nem próbálkoztam, csak látni, hogy az ott behajlik.
Van spéci lámpája, elég sokat szokott alatta heverészni a szigetkéjén, illetve ha szép napos idő van, kiviszem. Minden étkezése fagyasztott apró halakból áll, szoktam adni mellé szárított kukacot, halat, rákot, liofizált kockát... a Gammarusra mindig harap. :)
Utána olvasgattam, de pont ilyen problémát nem találtam, csak a páncél puhulását, de nekem a nagy része teljesen kemény. Leginkább a farkánál puha. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Holnap szombat, csak 5 és 7 között lesz állatorvos, viszont holnap nyelvvizsgázom, így esélytelen, hogy elvigyem, mert pont ekkorra vagyok berakva szóbelire. (Meg hogy egyáltalán időpontot kapjak...)
Úgyhogy hétfőn vagy kedden megyünk állatorvoshoz, csak aggódom érte nagyon, mert még pici (2 hónapos ha lehet? a páncélja 4 centi), remélem, valamelyikőtök tud segíteni.
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!