Az baj ha a ékszerteknősöm páncélja nagyon puha és ha oldalról megfogom akkor össze lehet nyomni?
Nekem ugyan kb 15 éve voltak teknőseim, de akkor az volt a tartás, hogy kellett nekik adni kalciumot a páncéllágyulás megelőzésére, mert az egy betegség már.
Lehet kapni kisállatboltokban nekik megfelelő eledelt erre, de állatorvos is tud segíteni, ha súlyosnak gondolod, ad neki szurit szerintem.
Lehet ez is javít rajta.
Szerintem bármelyik állatboltban lehet kapni teknősnek páncélerősítőt, ha nem is pont ezt a fajtát. Az eladók tudnak segíteni.
Szia!
A páncélpuhulásnak alapvetően két oka lehet. Az egyik a kalciumhiány, amit a nem megfelelő táplálás okoz. Ha csak szárított tápokkal pl. szárított hal, szívmix eteted, azoknak nem megfelelő a tápértéke, így könnyen hiánybetegségeket okozhat. A másik a D-vitamin hiánya, mivel az a napfény UV sugarainak hatására termelődik, amely a lakásban főleg télen nem nagyon érik a teknőst, így azt mesterségesen kell pótolni egy speciális lámpával. De mindenképpen vidd el állatorvoshoz, mivel magától már nem valószínű, hogy meggyógyul.
Őszinte részvétem! :(
(szó szerint,tudom milyen elveszíteni egy tekit,én kettőt vesztettem el :(,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!