Mikor lesznek a teknőseim ivarérettek (felnőttek)?
Van 2 tekim.Egyik Enzo (a nevében szándékosan rövid az ,,o" betű)
a másik meg Tekla.Közönséges ékszerteknősök.
Tekla lubickolása valójában az etetésről szól. Az ember jelenlétét az evéssel aszociálják, és kérné az ennivalót. Ne tévesszen meg, nem biztos, hogy éhes, normális viselkedés.
A kövek mellet van aljzat is? Nagyon fontos, hogy folyami homok, vagy apró kavicsos aljzat legyen, mert a tekik imádják túrni. A természetes környezetben egész nap ezt csinálják.
Másrészt sok sok vízre van szükség, legalább 40 cm mélység, és két tekinek minimum 300 literes akvárium. Vízi állatok.
Enni pedig halat kell adni, élőt vagy fagyasztottat, semmi szárított mű eleséget. Kiegészítheted pitypanggal, útifűvel, jól átmosott salátával, gyűjthetsz neki gilisztát, erdei csótányt, tücsköt, vagy állatkereskedésekből kérhetsz vízicsigát. Szeretik ropogtatni.
Kellene UVB lámpa is, mivel csak ennek segítségével tudják beépíteni az életfontosságú kalciumot a páncéljukba.
Írj nyugodtan, ha van még kérdés. Sok sikert!
Én szoktam nekik adni száritott rákot, vitaminkockákat, szárított és élő lisztkukacot, de meg kell mondjam, hogy a halat jobban szeretik.
A vizük olyan magas, hogy el tudnak benne merülni.
Az etetésüket ha lehet úgy csináld, ahogy fent írtam, mert nagyon könnyen megbetegedhetnek, és anyunak többet nem kell takarítani az aljzatot. A száraz eleségek semmire se jók.
Vegyetek folyami homokot aljzatnak, az összeáll, és fennmarad rajta az ürülék vagy más szennyeződés, könnyebb lesz tisztán tartani, de a kényelmünkért ne a tekik hozzanak áldozatot. Aljzatra szükségük van, ha azt akarod, hogy jól érezzék magukat. Imádják túrni.
Az "elmerülésnyi víz nagyon kevés. A teknős víziállat, nagyon szeret úszkálni. Ha a természetben élnének, akkor több méter mély tavakban úszkálnának, vadásznának, és napoznának... Próbálj meg nagyobb akváriumot szerezni nekik, és legalább 30-40 cm mély víz.
A kertbe kérlek sose tedd ki őket, mert ha kiveszed az aksiból megrémülnek és menedéket keresnek. Ezért látod rohangálni vagy rejtőzködni őket. Jó ha hetente kétszer eteted őket, de úgy ahogy leírtam.
Ilyen egy jó teknős aki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!