Nem akar enni a sárgafülü ékszerteknősöm! Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Van egy kicsi sárgafülü ékszerteknősöm és egy pár napja nem akar enni. Vajon az is befolyásolhatja, hogy nemrég vettünk neki egy nagyobb terráriumot? A vize minimum 25 fokos az elég? Mi lehet az oka, hogy nem akar enni? Kérlek segítsetek!2015. ápr. 14. 20:59
1/8 anonim válasza:
Hol kezdted etetni?Mert nekem is ilyen teknősöm van és ő csak a vízben eszik szárazföldön nem!Remélem segítettem!
2/8 A kérdező kommentje:
Én is a vízben etetem és eddig semmi baj nem volt jól evett. Amúgy köszi szépen!
2015. ápr. 16. 09:28
3/8 anonim válasza:
Hetente egyszer elég neki egy-két vagy három fagyasztott vagy szárított kicsi halacska lehet,hogy nem ízlik neki az amit adtál neki!
Nekem például a salátát kiköpi!
Remélem ez is jól jött!
4/8 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen!
2015. ápr. 18. 22:26
5/8 A kérdező kommentje:
De adhatok neki bármilyen fagyasztott halat, vagyis úgy, hogy nyersen bármilyen fajta halat kicsit megolvasztok és felvágok, s úgy odaathatom a tekimnek? A hal bármilyen fajta lehet pl. Sügér ponty, kicsi halak stb. az ilyen halakat is adhatom neki?
2015. ápr. 19. 09:49
6/8 anonim válasza:
A nagy terrárium jó ötlet volt, lehet, hogy még meg kell szoknia. Az új hely stresszel jár. Könnyen megszokja, ha jó nagy úszótere van és kilépő rész is, ahol szárítkozhat. A 25 fok alsó érték, de jó. Állatkereskedésben kapható fagyasztott (!) halat adj neki, a szárított kaják olyan mint a csipsz. Minél ritkábban nasinak. Ha még kicsi, akkor minden nap adj neki. Ne vedd ki az akkiból, és ha megnyugszik megjön az étvágya is. A teknőstartásról mindent megtudhatsz a teknőstartók fórumán. Sok sikert!
7/8 anonim válasza:
A kicsi halakat csak engedd, hogy szobahőn kiolvadjon, 10-15 perc és adhatod neki. Esetleg meleg vízben hamarabb kienged, de semmiképp ne mikrózd.Fel lehet vágni, de a nagyobb darabokat is ügyesen szétmarcangolják.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. ápr. 22. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!