Ujabban ha meglatnak a teknoseim, azonnal menekulnek, sot mar szinte felek hozzajuk nyulni, mert mindig meg akarnak harapni, ha kiveszem oket(kulon talban kapnak enni).Nem ertem miert, mert sosem bantom oket.Amugy nem olyan nagyon meg, kb.10 honaposak.Miert nem szeretnek?:-( Vagy masnak is ilyen vadak a teknosei?Es van valaki, akit mar haraptak meg?
Engem egyszer megharapott a teknősöm. Fájt. Olyan erővel ráakaszkodott az ujjamra hogy ráztam a kezem és nem esett le. :D
2010. febr. 9. 21:08
2/13 anonim válasza:
Engem harapott már meg többször is.. nem szoktam szadizni őket,de nyáron kerti toban vannak ősszel pedig mikor szedem ki őket eléggé el vannak vadulva. Ne a nyak és farokrészénél fogd meg őket,hanem kétoldalt. Nálam bejött hogy fejjel lefelé tartottam őket amig gyorsan átraktam a helyükre,ilyenkor megszeppennek kicsit és nem karmolnak,harapnak egy kis ideig..de azért igy is sietni nszoktam:-D Szeretnek téged,tőled kapják a kaját,te takaritod a helyüket,ilyen értelemben.Viszont nem kutya vagy macska,nem kell neki az emberi kontaktus.
2010. febr. 9. 21:11
3/13 anonim válasza:
Nem tudom milyen teknőseid vannak. Nekem voltak ékszerteknőseim, elég sok volt :) Egy időben engem is harapdáltak, ha meglátták az ujjam csak úgy ugrottak neki :D Nekem nem fájt soha, bár nem is hagytam neki direkt mindig elhúztam. Így csak kicsit haraptak meg. Egyszer harapott meg jobban, de akkor se vérzett csak kicsit fájt, mintha becsípte volna valami, de utána el is múlt.
Szóval nyugi, nem veszélyes, de azért ne hagyd neki direkt, mert 1millió esetből egyszer előfordulhat, hogy jobban megharapja (amúgy foguk nincs is :)) és ha vérzik elfertőződhet... de ezek a kis teknősök nem tudnak olyan erősen megharapni.
2010. febr. 9. 21:11
4/13 anonim válasza:
Ja és b@szottul fáj a harapásuk,foguk ugyan nincsen,van helyette egy éles szaruréteg a szájukon..elsőnek igaza van kicsit pitbullosak,nehezen engedik el amibe belekapaszkodnak. Azért túléltem:-)
2010. febr. 9. 21:12
5/13 anonim válasza:
Utolso vagyok,bocsi még azt elfelejtettem hogy az enyémek másfél kilósak,kicist nagyobb a szájuk és kicsit nagyobbat harapnak nyilván mint egy gyerek teknős:-D
2010. febr. 9. 21:13
6/13 A kérdező kommentje:
Nekem is ekszerteknoseim vannak.Tudom, hogy nincs foguk, de olvastam, hogy nagy eles szarukava van a szajukban.Es nem valami bizalomgerjesztoek, amikor felig nyitva van a szajuk, es latom rajtuk, hogy harapasra keszen allnak:-)Ez amugy valami uj divat naluk, mert regen is mindig a kezemben tartottam oket, de akkor meg nem akartak megharapni.
2010. febr. 9. 21:18
7/13 anonim válasza:
Igen, eléggé fájt.
2010. febr. 9. 21:20
8/13 anonim válasza:
A tieid még picik, szóval nem fáj ha megharapnak nyugi.Nekem se fájha az egy éves teknőseim megharapnak, pedig én nagyon kényes vagyok:D
Amúgy nekem is ilyen menekülősek.Ez normál.Hiszen ők ugye elvileg nem erre vannak, hogy mi bent tartsuk őket.Lehetőleg minél kevesebbet is vedd ki őket.Meg ha van rá lehetőség, akkor nyáron a fűbe teheted egy picit.Vagy csak kiveheted az akváriumból, már az is jó nekik.
2010. febr. 9. 21:27
9/13 anonim válasza:
Nekem pézsmateknőseim vannak, kettő, még kicsik, de az egyik megharapott egyszer és hát a reflexem működött ugyebár, és repűlt egy jó nagyot. Koppant is egyet, megijedt... Azóta nem mert megharapni, remélem nem is fog, hiába kicsi még, bár az enyém nem fog sosem megnőni 10 cm-nél nagyobbra, nekem nagyon fájt a harapása. Azóta is félve nyúlok hozzá, ja igen! A fejjel lefelé tartás nekem is bejött! :)
2010. febr. 10. 19:36
10/13 anonim válasza:
Szia!
Nekem tarajosom van. Nem vészes a harapásuk, főleg ha betartod az "iratlan" szabályt. Ha megharap, ne kezd el rángatni a kezed, hanem maradj mozdulatlan (kezileg :D ) és akkor hamarabb elengedi. Így kevesebb a fájdalom is :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!