Melyik jobb egy gabonasiklónak?
Tervezek beszerezni egy gabonasiklót, de egyelőre még csak a tartásával kapcsolatos infokat gyűjtöm. Kinéztem egy lámpát a terráriumhoz: Exo Terra lampa Glow Light 21 cm-es átmérővel. Ez jó lenne neki? A másik kérdés, hogy ebbe milyen izzót? Ezeket néztem:
JBL Reptil Spot Neodym 100W
Exo Terra Solar Glo / Sun Simulating Bulb 125W
Exo Terra Intense Basking Spot 100 W
Exo Terra Daylight Basking Spot 100 W
Ezek mind csak UV-A-t bocsátanak ki, de azt olvastam az UV-B-t is hasznosítják a siklók. Vagy esetleg valakinek más tipp, ami megfelelne?
Köszii előre is a válaszokat!!
én ezzel úgy ahogy van nem értek egyet, nem kell uv-s 100 wattos lámpa neki, vegyél egy 40 wattos kerámia izzót cserép házzal (pl kistekiben árulnak) sokkal jobb meleget is ad és takarékosabb, és néha napoztasd meg a siklódat (kiállsz vele az ablakba ahol besüt a nap (nyitott ablaknál) jó időben, teljesen jól elvannak.
napon ne hagyd kint, mert elpusztulhat!
legalábbis nekem ez a szivárványos boámnál bevált, vagy felügyelettel kitettem a teraszra, felraktam egy alacsony barack fára, és figyeltem, hogy ha már húzódik árnyékba, akkor elég volt neki a napozás.
a gabona sikló a természetben sem napozik, pont, hogy elbújik a susnyásban, még télire álmot is alszik, nincs szüksége minden nap uv-a se uv-b sugárzásra, az ilyen lámpák sivatagi gyíkoknak vannak.
gabonasiklóban nincs tapasztalatom, de amúgy az a legigénytelenebb kígyó, amennyire tudom.
az én boámnál 12 órát ment, mint az őserdőben, tehát kb reggel 8-tól este 8-ig.
ha budapesti vagy nagyon ajánlom a kisteki üzletet, nagyon sokat segítenek és ők árulják ezt a cserepes lámpa megoldást, amit a terrárium tetejére kell rátenni, sokkal olcsóbb, mint a bolti lámpák.
egy kis barkács hajlammal és minimális villanyszerelési ismeretekkel meg tudod magad is csinálni.
így néz ki:
a linken megtalálod a kerámia izzót is, amiről magyaráztam.
egyébként annyi, hogy nem szabad műanyag foglalatot beletenni a cserépbe, hanem az is kerámia, tehát hőálló legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!