Teknősnek fedett vagy fedő nélküli akvárium a jobb?
Ahol van fedő, ott nincs esély arra, hogy megfázzon, viszont a napozólámpa felrakását nem nagyon tudom elképzelni, persze a boltban biztos segítenének. Esztétikailag előnyösebb, de ha nem lehet kivenni a tekit az etetőnyílásból, vagy csak nehézkesen lehet kihalászni, akkor mindig izélni kell majd a tetővel, és az sem oké.
A fedő nélkülinél könnyebb hozzáférni a tekihez, illetve a napozóját is könnyebben lehetne bizosítani, de itt nagyobb esély van a megfázásra, meg a víz is valószínűleg hamarabb fog koszolódni...
Mit gondoltok?
De én arra vagyok kíváncsi, hogy melyik jobb. Mert az, hogy "a fedő nélküli is jó", az akkor azt jelenti, hogy fedővel jobb? Csak a nyitott is jó, ha nincs más?
Azt, hogy hamarabb koszolódik, azért írtam, mert portörlésnél, teregetésnél szellőztetésnél, felújításnál (lesz hamarosan) bármi beleszállhat, főleg ha a kistesóim is jönnek majd... Meg olyan esztétikusabbnak tűnik nekem, ha van teteje, meg lehet, hogy a tekinek is jobb úgy, hogy megvan a ki helye, és nem az van, hogy föléállnak, aztán bámulják. Szerintem tök érthetően tettem fel a kérdést... ha valaki esetleg tudna válaszolni, ne habozzon! Ti hogy csináljátok? (Felelősségteljes és szépérzékkel rendelkező tekitartók véleménye érdekel elsősorban.)
Nincs teknősöm, de egy időben terveztem, hogy lesz, sokat olvastam róluk, csak nem jött össze. Egyébként bútorlapból is készíthetsz tetőt úgy, hogy legyen hely a napozólámpának.
Azért írtam, hogy fedő nélküli is jó, mert a szettek túlárazottak, de megvan bennük minden. Ezzel szemben a saját magad által összeállított akváriumba jobb kiegészítőket tudsz venni. A teknőst nem zavarja ha nézik, nem szégyellős.
Ha a tetővel rendelkező tetszik, választ azt, meg lehet oldani ennél is a melegítőlámpa elhelyezését, viszont ebben csak pézsmateknőst tarthatsz(80x40-esnél nagyobb szettet még nem láttam).
Dehogy csinálok... inkább megveszem, de akkor az tutira jó, mert én béna vagyok az ilyesmihez. És van ékszertekinek is, ahogy elnézegettem a weboldalt. :)
Kíváncsi lennék még mások véleményére is! Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!