Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A teknősök elpusztulhatnak a...

A teknősök elpusztulhatnak a műanyagtòl?

Figyelt kérdés
befogadtam egy szegény első otthonàbòl kitett fél éves sàrgafülű ékszerteknőst és, hogy jò helyen legyen utàna olvastam. Több oldalon emlitették hogy nem szabad műanyagban tartani csak üveg akvàriumban. Nekem jelenleg egy 50X30X25 méretű plexi dobozban van. Kérdésem, hogy maga az anyag kàros szàmàra vagy az amit egy müanyag doboz àltalàban képvisel? ( kicsi esetleg kerek alju àllat tartàsra alkalmatlan dobozok)sehol nem részletezték miért nem szabad ezért kérem csak az vàlaszoljon aki gyakorlott teknős tartò . Köszönöm a segìtséget!
2014. dec. 23. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Én még sosem olvastam ilyet. Három kitett teknősöm van, egy vörös és két sárgafülű, tíz éve élnek velem, ebből már 6 éve műanyag dobozban, mivel az jóval nagyobb, mint az üvegakvárium, amit még fel bírnék emelni takarításkor. Köszönik szépen jól vannak, semmi bajuk.
2014. dec. 23. 17:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors vàlaszt!megnyugodtam :) én is meglepődtem mikor olvastam soha nem hallottam ez elött ilyesmiről ezért is kérdeztem meg inkàbb ! Még egyszer köszönöm
2014. dec. 23. 17:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Örülök, ha segíthettem :)
2014. dec. 23. 17:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a műanyag élelmiszer vagy hasonló tárolására alkalmas, akkor lehet. Egyébként tilos. Ugyanis a műanyaggyártásnál nagyon sokféle olyan anyagot használnak, amelyek a használat során kioldódhatnak a műanyagból és erősen toxikus hatást fejtenek ki: maradék monomer, lágyítók, antioxidánsok, tapadásgátlók, töltőanyagok, UV stabilizátorok, öregedésgátlók.
2014. dec. 23. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!